Dürümlünün düğümü baz istasyonlarında

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında 16 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına öncülük ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve hakkında 17 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi

Haberler 07.07.2018 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Durumada sann tutukluluk halinin devamna, terör saldrsnn gerçekletii 2016 ylnda sann kulland telefon numarasndan arayan ve aranan numaralar gösterir detayl liste, arama yaplan baz istasyonlarnn tespiti için BTKye müzakere yazlmasna karar verildi

Diyarbakrn Sur ilçesine bal Dürümlü mezrasnda 16 kiinin yaamn yitirdii, 23 kiinin de yaraland terör saldrsna öncülük ettii gerekçesiyle tutuklanan ve hakknda 17 kez arlatrlm müebbet hapis cezas istemiyle dava açlan sann yarglanmasna devam edildi.

Diyarbakr 10. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada tutuklu sank Burhan Ta ve avukat hazr bulundu.

Ta, ifadesinde, patlayc yüklü bir araca öncülük etmediini ileri sürerek, Dürümlüde yaanan patlamann üzerinden uzun bir süre geçmesi nedeniyle o gün nerede olduunu hatrlamadn iddia etti.

Üzerine isnat edilen suçlamalar kabul etmeyen Ta, tahliyesini istedi.

Cumhuriyet savcs hazrlad mütalaasnda ise sann üzerine isnat edilen suçun katalog suçlardan olmas, suçu ilediine ilikin kuvvetli suç üphesinin varl ve sann üzerine atl suç için kanunda öngörülen ceza miktar ile verilmesi beklenen cezay dikkate alarak tutukluluk halinin devam yönünde görü bildirdi.

Sank Tan avukat, savcnn tutukluluk halinin devam yönündeki mütalaasna katlmadn belirterek, tahliye talebinde bulundu.

Sann bir yllk telefon görümeleri incelenecek

Mahkeme, sank Tan tutukluluk halinin devamna ve terör saldrsnn gerçekletii ylda sann kulland telefon numarasndan arayan ve aranan numaralar gösterir detay liste, arama yaplan baz istasyonlarnn tespiti için Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumuna (BTK) müzakere yazlmasna karar verdi.

stenilen ceza

ddianamede, tutuklu sank Burhan Tan hakknda devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak, 16 köylünün öldürülmesine ilikin kasten öldürmek suçlarndan 17 kez arlatrlm müebbet ile tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmas veya el deitirmesi suçundan ise 8 yldan 16 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Dürümlü katliam

Bingölün Genç ilçesinde gasbedip 15 ton patlayc yükledikleri kamyonu 12 Mays 2016 gecesi Yeniehir ilçesi Tank Mahallesine getiren PKKl teröristler ile durumlarndan üphelenen köylüler arasnda münakaa yaanmt. Vatandalarn, köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlüye hareket eden ve köylülerce takibe alndklarn anlayan teröristler, patlayc yüklü arac mezra giriinde infilak ettirmiti. Patlamada, 16 kii yaamn yitirmi, 23 kii yaralanmt.

Patlamann iddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmi, olay yerinde 20 metre geniliinde ve 4 metre derinliinde çukur olumutu. Terör örgütü PKKnn gerçekletirdii saldr 36 çocuun yetim, 8 kadnn dul kalmasna neden olmutu.

Ana Sayfaya Git