1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi Diyarbakır’da da yasaklandı

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Diyarbakır’da 4 Eylül’de düzenlenmek istenen mitinge, eylem tarihi gerekçe gösterilerek izin verilmedi.

Haberler 02.09.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Bar Günü kapsamnda 4 Eylülde kentte gerçekletirecei kitlesel açklamaya ilikin Eitim Sen 1 Nolu ube binasnda basn toplants düzenledi. Salonda Kürtçenin Kurmanci ve Kirmançki lehçelerinde imdi bar haykrma zaman pankart açld. Açklamay Tertip komitesi adna Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birlii (TMMOB) Makine Mühendisleri Odas (MMO) Diyarbakr ube Sekreteri Arin Zümrüt okudu.

TEMEL NSAN HAKKI

Demokrasi Platformu olarak, 1 Eylüllü kutlamak için gerekli mercilere bavurduklarn söyleyen Zümrüt, izin verilmeme gerekçesine ilikin, bir senaryo hazrladn iddia etti. Anayasada iddet içermemesi artyla toplanma özgürlüünün tanndn ve koruma altna alndn ileri süren Zümrüt, Barçl toplanma özgürlüü, uluslararas sözlemelerde örgütlenme ve ifade özgürlüünün ayrlmaz bir parças olarak güvence altna alnmtr. Temel bir insan hakk olmasnn yannda bir hak arama ve ülke yönetimine katlm arac olarak demokratik bilinç oluturma bir temel ölçüm kriterleri olarak deerlendirilmektedir dedi.

BARII HAYKIRMA ZAMANI

Zümrüt, Emek ve Demokrasi platformu ve kent bileenleri olarak 4 Eylül günü yine bar çarlarn yenileyeceklerini öne sürüp, Bu bizim Demokratik yasal hakkmzdr. Bizler mitingin iptaline yönelik kararn doru olmadn toplumun bara olan özlem ve sesinin kslmamas gerektiini ifade etmek istiyoruz diye konutu. Açklamann devamnda konuan Tertip komitesi üyesi Mehmet Ceylan ise, Bar haykrma zaman iaryla tüm Diyarbakr halkn 4 Eylül tarihinde saat 16.00 da ACZ plaza önünde gerçekletirilecek kitlesel basn açklamasna davet etti.

Ana Sayfaya Git