1 Mayıs Kutlancak

Diyarbakır'da 1 Mayıs işçi bayramı, kutlaması yapılacak. Valilik izin verirken, kutlama nedeniyle bir çok yollar trafiğe kapatılacak.

Haberler 01.05.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1 Mays Emek ve Dayanma Günü Diyarbakrda Tertip Komisyonun organizasyonuyla kutlanacak. Kutlamalara HDP ve DBPnin destek verecei bildirildi.

Diyarbakrda gerçekletirilecek 1 Mays kutlamas için çar yapan Tertip Komitesi Bakan Mehmet irin Görbüz, KHKler ile haksz hukuksuz ekilde görevlerinden ihraç edilenlerin oluturduu isizler ordusunu kutlamann yaplaca stasyon meydanna davet etti.

Ülkede her geçen gün etkisini daha fazla hissettiren ekonomik krizin emekçilerin alm gücünü düürdüünü söyleyen Görbüz, en büyük haykrlarnn bar ve demokrasi olacan, çünkü toplumun huzura ihtiyaç duyduunu vurgulad.

OHAL LE SZLER ORDUSU

Güvencesizliin emekçilerin en temel sorunlar haline geldiini söyleyen Görbüz, OHAL ile beraber ilan edilen KHKlerle binlerce kamu emekçisi ve içi, haksz ve hukuksuz bir ekilde ihraç edildi. Yaplan soruturmalardan sonra hiçbir gerekçe gösterilmeden içiler iinden olanlarla beraber giderek büyüyen bir isizler ordusunu ortaya çkaryor dedi.

GÜVENLK SORUTURMALARI

Görbüz, güvenlik soruturmalarndan sonra kamuda çalmann engellenmesi ile i bulmann sorun haline geldiini de belirtti. Görbüz, Emekçiler i bulma sorunundan sonra ucuz i gücü olarak çalmak zorunda braklmakta. Ciddi düzeyde bir emek sömürüsünün koullar yaratlyor diye kaydetti.

HDH VE DBP DESTEYLE

Diyarbakrda HDP ve DBP 1 Maysa ilikin ortak açklama yapt. HDP Diyarbakr il binasnda gerçekletirilen açklamaya il bakanlarnn yan sra parti yöneticileri de katld. Basn açklamasn okuyan HDP l E Bakan Filiz Buluttekin, içi snfnn örgütlü hak araynn KHK, grev yasa ve iten atmalarla engellendiine dikkat çekerek, Taeron kadro düzenlemesi, içiler arasndaki güvencesizlii ve ayrmclklar arttrrken, devam eden özelletirmeler daha fazla içiyi güvencesizlie sürüklüyor. ktidarn içilere yönelik kölelik dayatmalarna kar, 8 Marttan ve Newrozdan aldmz güçle 1 Mays günü alanlarda olacazdedi. Buluttekin ayrca i cinayetlerine, güvencesiz çalmaya, OHALe ve savaa hayr iaryla alanlarda olacaklarn belirterek Emei sömürülenlerin, ezilenlerin Newrozu olan 1 Mays günü, Amed stasyon Meydannda kutlayacamz mitinge tüm halkmz davet ediyoruz çarsnda bulundu.

YOLLAR TRAFE KAPANACAK

Öte yandan, Diyarbakr valiliinde yaplan açklamada, vatandalarn etkinliin yaplaca alana yakn yollarda giri ve çklarda madur olmamas adna etkinlik süresince trafie kapatlacak olan yollar ve alternatif güzerghlar u ekilde belirtildi:

30 Nisan 2018 Pazartesi günü saat: 00.00 ile etkinlik bitimine kadar kapatlacak olan yollar:

* Akkoyunlu caddesinde; ofis kavaktan kapanacaktr. Alternatif olarak Ekinciler caddesi-Hintlibaba caddesini takiben Ali Emiri caddesine verilecektir.

* Mehmet Arif Ersoy caddesinde; Sezai Karakoç kavandan kapanacaktr. Alternatif olarak Cemilolu caddesi, Klavuz caddesi takiben Nükhet Cokun caddesine veya ehitlik Kava-Ali Emiri Caddesi takiben Elaz caddesine verilecektir.

* Cemilolu caddesinde; Balar Polis Merkez Amirlii önünden kapanacaktr.

* Alternatif olarak Klavuz caddesi ve Gürsel caddesi takiben Nükhet Cokun caddesine verilecektir.

* stasyon caddesinde; stasyon caddesi-nalolu caddesi kesiiminden kapanacaktr. Alternatif olarak Ali Emiri Caddesi takiben Elaz caddesi veya Ekinciler caddesine verilecektir.

* Kla caddesinde; stasyon caddesi-Kla caddesi kesiiminden kapanacaktr. Alternatif olarak Ekinciler caddesi takiben Elaz caddesine verilecektir.

Ana Sayfaya Git