100 kişilik ekiple Tuncer aranıyor!

Batman'da 7 gün önce kaybolan 48 yaşındaki oto galerici M. Salih Tuncer'den haber alınamıyor. Kurşunlanmış halde bulunan bir aracın kaybolan Tuncer’e ait olduğunun ortaya çıkmasının ardından yakınları kendi imkanlarıyla arama çalışmaları başlattı.

Haberler 17.09.2019 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

9 Eylül tarihinde alacaklarn tahsil etmek üzere evden ayrlan oto galerici M. Salih Tuncer, srra kadem bast. Kendisinden haber alamayan Tuncerin yaknlar durumu polise bildirdi. Evli ve 5 çocuk babas Tuncerin bulunmas için yürütülen arama çalmalar kapsamnda Batmandan 30 kilometre uzaklkta bulunan çay kenarnda aracna ulald. Kaybolan Tuncere ait olan 13 KE 182 plakal kamyonette yaplan incelemede kan ve kurun izlerine rastland. Kaybolan ahsa ait aracn bulunmasnn üzerinden 7 gün geçmesine ramen olay bir türlü aydnlatlmad.

HER YERDE ARIYORLAR

Olayn gerçekletii gün mobese kameralarna taklan bir ahs gözaltna alnrken kaybolan Tuncerin yaknlar olayn aydnlatlmasn istedi. Kendi imkanlaryla yaklak 100 kiiden oluan Tuncerin yaknlar, aracn bulunduu mevkide arama çalmas balatt. Arama çalmalarnn 7inci gününde de Tuncerden herhangi bir ize ulamayan yaknlar, yetkililerden yardm talebinde bulundu.

KAN DAVASINA DÖNÜMESN

M. Salih Tuncerin kardei Celal Tuncer, bu olayn kan davasna dönümesini istemediklerini söyledi. Tuncer, Aabeyim galericilik yapyor. Saa sola parasn kaptrm birkaç kiiye bunlarda planlayarak 3 ile 4 kii bizim düüncemiz birlik olup aabeyimi kaçrdlar. Kaybolduu günün 2 gün sonras aabeyimin arabasn kendi imkanlarmzla bulduk. Batman çay kenarnda kurunlanm ekilde bulduk ve aracn içerisinde kan izleri bulunmaktayd. Hemen durumu polise bildirdik polis olay yerine gelerek gerekli kirimi nal incelemeleri yapt. Bu yaplan incelemelerin ardndan 1 kii gözaltna alnd. Bu gözaltna alnan kii konumuyor yakalanan üpheli konumad içinde aabeyimi öldürülmü mü? Yoksa bir yere mi saklanlm, birilerine mi teslim etmi hiçbir ekilde konumuyor. Bizde devletimizden bu olaya bir çözüm bulmasn istiyoruz. üpheli olarak alnan kiinin konuturulmasn istiyoruz. Madur durumdayz çktmz arazi aramasnda 100 kii bulunmaktadr. Bir haftadr her gün sabahtan akama kadar akraba ve dostlarmz çkp derelerde dalarda aabeyimi aryoruz.

YAPAN KLER BULUNSUN

Devletimizden yapan kiinin cezaevinden alnp sorgulanmasn istiyoruz. Tutuklanan kii konumuyor cezaevine gönderiliyor alnan kii içeride yatsn bende aabeyimi arayacam. Bu kadar insana yazk deil mi, ölüyse ölümüzü gömüp biran önce hayatmza devam edeceiz. Yoksa bu ekilde olursa kan davasna dönüür açk ve net söylüyorum yarn baka bir durum olduunda devlet bana gelip söylemesin neden bunu yaptn. Yakalanan kiinin ceza evinden alnp sorgulanmasn istiyoruz. Emniyet yetkilileri bana diyor ki kanunlar buraya kadar ben 44 yandaym Türkiyede ilk defa böyle bir ey görüyorum. Arazide arama çalmalarmzda deil 100 kii, bin kiide olsak aylarca da arasak bu krsalda aabeyimi bulamayabiliriz. Eitimli köpekler diyorlar jandarma, AFAD diyorlar bu sabah gelmiim jandarma asfalt üzerinden 20 asker ilerliyordu. Aabeyimin alacaklar var kendi paras peinden giderken aabeyime böyle yaptlar diye konutu.

DEVLETN MKANLARI NERDE?

Kaybolan M. Salih Tuncerin akrabas Celal Kele, devlet yetkililerinden destek beklediklerini söyledi. Kele, 1 haftadr yaknmz kayptr aracnn bulunduu yerde arama çalmalar yapyoruz ama bulamyoruz. Yakalanan ahs konumuyor arazi çalmasnda hiçbir ey bulamyoruz. Devletin imkanlarndan faydalanmak istiyoruz bize yardmc olsunlar. Lütfen bize yardmc olun, biran önce bu ceset bulunsun ve bu aile bu kadar insan perian ne uyku uyuyabiliyorlar ne de huzurlar vardr. Tek isteimiz yüksek mercilerden bize yardmc olmalarn istiyoruz dedi.

Mehmet Salih Tuncerin akrabas Mehmet Emin ahin de yaknlarn aradklarn söyledi. ahin, Arabasnda 3 kurun izi ve kan bulundu. Bununla ilgili aratrmalar yapld. Bir tanesi kesinletirilmi. Kesinleen kantta kendisinin o kiilerle buraya geldii ve gezdiidir. Ama bir türlü itiraf etmiyor. Beraber buraya geldik dolatk diye itiraf etmiyor kameralarda görülmü ama kant göstermiyor. Mobeseledeki bütün görüntülerde görülüyor ki kendisi amcamn oluyla dolayor ve beraberler. Kendi imkanlarmzla bizler 6-7 gündür krsal alanda dolayoruz. Daha yeni bu gün jandarma personelleri gelmiler biz geldikten sonra onlar gidiyordu her taraf dolamlar ama biz hep kendi imkanlarmzla dolayoruz akrabalarmzla eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git