11 kadın tutuklandı

Diyarbakır'da PKK/KCK'nın kadın yapılanmasına yönelik soruşturmada 11 kadın zanlı tutuklandı

Haberler 21.03.2022 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKK/KCKnn kadn yaplanmasnda faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle gözaltna alnan 25 üpheli kadndan, 11i tutukland.

PKKNIN KADIN YAPILANMASI

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca PKK/KCKnn kadn yaplanmas TJA bünyesinde faaliyet yürüten kiiler ile terör örgütü arasndaki iliki ann deifre edilmesine yönelik balatlan soruturma sürüyor. Soruturma kapsamnda 16 Martta düzenlenen operasyonda gözaltna alnan 25 üphelinin emniyetteki ilemleri tamamland.

ADLYEYE çIKARILDILAR

Sur Belediyesi Ebakan Filiz Buluttekin, Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ube Kadn Sekreteri Fatma Yldzhan, Birleik Tamaclk çalanlar Sendikas (BTS) ube Kadn Sekreteri Bahar Ulu, TJA aktivistleri Zekiye Güler, Birsen Güne, Safiye Akda, Evin Yelboa, Emine Akahin, Emine çetiner, Keziban Kuday ve Songül Kapanc olmak üzere dier 10 kadn ise ifade ilemlerinin tamamlanmas üzerine önceki gün adliyeye çkarld.

11 KADIN TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen üphelilerden 2si savclktaki sorgularnn ardndan serbest brakld. Tutuklama talebiyle hakimlie sevk edilen kadnlardan Filiz Buluttekin, Bahar Ulu, Fatma Yldzhan ve Songül Kapanc tutukland. Dierleri ise adli kontrol tedbiriyle serbest brakld. Verilen son tutuklama kararlar ile birlikte operasyon kapsamnda tutuklanan kadnlarn says 11e yükselmi oldu. 12si ise adli kontrol kararyla serbest brakld.

25 K GÖZALTINA ALINMITI

Diyarbakrda, PKK/KCKnn kadn yaplanmas mensuplarnn legal görünüm kazanmasn salamak, örgüt adna siyasi, ideolojik eitim almalarna dernek ve platform ad altnda destek olmak, terör örgütüne sempati kazandrarak kadnlar saflarna çekmek için legal yap altnda illegal olan örgütsel görüme, toplant, yürüyü düzenleyenlere yönelik teknik takip yaplm, 16 Martta düzenlenen operasyonda 25 üpheli yakalanmt. üphelilerin adreslerinde yaplan aramada çok sayda dijital materyal, toplatma karar bulunan kitap ele geçirilmiti.

Ana Sayfaya Git