11 kadın tutuklandı

Diyarbakır'da PKK/KCK'nın kadın yapılanmasına yönelik soruşturmada 11 kadın zanlı tutuklandı

11 kadın tutuklandı

Diyarbakır'da PKK/KCK'nın kadın yapılanmasında faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle gözaltına alınan 25 şüpheli kadından, 11'i tutuklandı.

PKK'NIN KADIN YAPILANMASI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca PKK/KCK'nın kadın yapılanması TJA bünyesinde faaliyet yürüten kişiler ile terör örgütü arasındaki ilişki ağının deşifre edilmesine yönelik başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında 16 Mart'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 25 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

 ADLİYE'YE ÇIKARILDILAR

Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Kadın Sekreteri Fatma Yıldızhan, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Şube Kadın Sekreteri Bahar Uluğ, TJA aktivistleri Zekiye Güler, Birsen Güneş, Safiye Akdağ, Evin Yelboğa, Emine Akşahin, Emine Çetiner, Keziban Kuday ve Songül Kapancı olmak üzere diğer 10 kadın ise ifade işlemlerinin tamamlanması üzerine önceki gün adliyeye çıkarıldı.

11 KADIN TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı.  Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen kadınlardan Filiz Buluttekin, Bahar Uluğ, Fatma Yıldızhan ve Songül Kapancı tutuklandı. Diğerleri ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Verilen son tutuklama kararları ile birlikte operasyon kapsamında tutuklanan kadınların sayısı 11’e yükselmiş oldu. 12'si ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

25 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Diyarbakır'da, PKK/KCK'nın kadın yapılanması mensuplarının legal görünüm kazanmasını sağlamak, örgüt adına siyasi, ideolojik eğitim almalarına dernek ve platform adı altında destek olmak, terör örgütüne sempati kazandırarak kadınları saflarına çekmek için legal yapı altında illegal olan örgütsel görüşme, toplantı, yürüyüş düzenleyenlere yönelik teknik takip yapılmış, 16 Mart'ta düzenlenen operasyonda 25 şüpheli yakalanmıştı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada çok sayıda dijital materyal, toplatma kararı bulunan kitap ele geçirilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz