112'den kan kan bağışı!

İl Sağlık müdürlüğüne bağlı, 112'nin sağlık personelleri kan bağışında bulundu.

Haberler 31.01.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özellikle k aylarda Kan bann yok denilecek düzeye dütüü Diyarbakrda, Kzlay tarafndan yürütülen kan ba çalmalarna l Salk Müdürlüünde çalan 112 Acil Salk ekiplerinden örnek bir destek geldi. Salk ekipleri dün, kan banda bulundu.

KAN BAII YAPILDI

l Salk Müdürü Mehmet Sait Avar, k aylarnda Kzlayda kan banda azalmalar olduunu söyledi. Kann sürekli bir ihtiyaç olduunu belirten Avar, öyle konutu: Salkl olan her kiinin ylda en az iki defa kan vermesi tavsiye edilir. Hem kan ihtiyac olan vatandalar hem de salk için kan banda bulunmalarn tavsiye ediyoruz. Bugün yalak 100 personelimiz Kzlaya kan banda bulunacak.

Avar, bir ünite kann yaklak üç kiinin hayatn kurtardn ve Türkiyenin yüzde 82 civarnda kan desteini salayan Kzlaya bu tür balarda bulunmak gerektiini ifade etti.

KIZILAY BÖLGE MÜDÜRÜ

Kzlay Bölge Müdürü Serhat Kaplan ise salk personellerine kan ba konusunda gösterdikleri hassasiyet için teekkür etti. Kann bir ihtiyaç olduu için sürekli ba yaplmas gerektiini belirten Kaplan, Salk personellerimize ve vatandalara düzenli olarak kan banda bulunulmalar için çarda bulunuyoruz. u an Diyarbakr olarak stoklarmz kritik düzeyleri am durumdadr. htiyac karlayacak düzeydeyiz ve yüzde 60, 70 civarndayz.

l Salk Müdürlüünde bir araya gelen yaklak 112 Acil servis ekibinden 100 personel, kan banda bulundu.

Ana Sayfaya Git