112'den kan kan bağışı!

İl Sağlık müdürlüğüne bağlı, 112'nin sağlık personelleri kan bağışında bulundu.

112'den kan kan bağışı!

Özellikle kış aylarda "Kan bağışının" yok denilecek düzeye düştüğü Diyarbakır'da, Kızılay tarafından yürütülen kan bağışı çalışmalarına İl Sağlık Müdürlüğünde çalışan 112 Acil Sağlık ekipleri'nden örnek bir destek geldi. Sağlık ekipleri dün, kan bağışında bulundu.

KAN BAĞIŞI YAPILDI

İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar, kış aylarında Kızılay'da kan bağışında azalmalar olduğunu söyledi. Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirten Avar, şöyle konuştu: "Sağlıklı olan her kişinin yılda en az iki defa kan vermesi tavsiye edilir. Hem kan ihtiyacı olan vatandaşlar hem de sağlık için kan bağışında bulunmalarını tavsiye ediyoruz. Bugün yalaşık 100 personelimiz Kızılay'a kan bağışında bulunacak."

Avar, bir ünite kanın yaklaşık üç kişinin hayatını kurtardığını ve Türkiye'nin yüzde 82 civarında kan desteğini sağlayan Kızılay'a bu tür bağışlarda bulunmak gerektiğini ifade etti.

KIZILAY BÖLGE MÜDÜRÜ

Kızılay Bölge Müdürü Serhat Kaplan ise sağlık personellerine kan bağışı konusunda gösterdikleri hassasiyet için teşekkür etti. Kanın bir ihtiyaç olduğu için sürekli bağış yapılması gerektiğini belirten Kaplan, "Sağlık personellerimize ve vatandaşlara düzenli olarak kan bağışında bulunulmaları için çağrıda bulunuyoruz. Şu an Diyarbakır olarak stoklarımız kritik düzeyleri aşmış durumdadır. İhtiyacı karşılayacak düzeydeyiz ve yüzde 60, 70 civarındayız."

İl Sağlık Müdürlüğünde bir araya gelen yaklaşık 112 Acil servis ekibinden 100 personel, kan bağışında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz