14 bin mahalle bekçisi alınacak

Mahalle ve çarşı bekçiliği için Türkiye’nin çeşitli illerinde valilikler duyuruları yayınlamaya başlarken, 14 bin bekçi için başvurulan bugün başlıyor.

Haberler 06.11.2017 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stihdama ciddi katk salayacak, binlerce kiinin aylardr bavuru için bekledii ve çileri Bakanl tarafndan alm yaplacak mahalle bekçilii için nihayet beklenen açklama geldi. Türkiye genelinde 14 bin çar ve mahalle bekçisi alm için dümeye basld. VALLKLER LANA çIKIYOR

Bu çerçevede en fazla bekçi istihdam salayacak il ise, stanbul. stanbuldaki 39 ilçeye toplam 2 bin çar ve mahalle bekçisi alnacak. Adana, zmir, Antalya, Bursa, Gaziantep, Mersin, Hatay da bekçi alm yapacak iller arasnda. Bugüne kadar ise 6 bine yakn bekçi alm için ilana çklrken, sene sonuna kadar da geri kalan kontenjanlar doldurulacak.

ADAYLARDA ARANAN ARTLAR

Bekçi adaylar önce sözlü snava tabi tutulacaklar, geçenler ardndan yazl snava girecekler. Snavlar illerdeki kaymakamlklarda yaplacak. Adaylarda aranan artlara gelince: Sadece erkekler, bekçi adayl için bavuracak. Adaylarn en az lise veya dengi okul mezunu olmas ve 30 yandan büyük olmamas gerekiyor. Görevini yapmaya engel bir salk sorunu olmadna dair salk kurulu raporu gerekiyor. Kamu haklarndan mahrum olmamak ya da kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezas ile mahkum olmamak da aranan artlar arasnda. Bekçi adaylarnn en az 167 cm. boyunda olmas da gerekiyor.

Bavurular 6 Kasmda balayacak ve illere göre deimekle birlikte 4 Aralka kadar sürecek. Adaylar önce 11-15 Aralk tarihlerinde bulunduklar illerde sözlü snava girecek; sözlü snav kazananlar 24 Aralk tarihinde yazl snava alnacaklar. Bavuran adaylarda KPSS art da aranmyor.

Ana Sayfaya Git