15 Temmuz bağımsızlıktır

AK Parti MKYK Üyesi Alattin Parlak, 15 Temmuz darbe girişimine karşı, milletin destansı duruşunun 5'inci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Parlak, "15 Temmuz emperyalist hesapların yerle bir edildiği tam bağımsızlığımızın müjdecisi olmuştur." dedi.

Haberler 15.07.2021 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti MKYK Üyesi Alattin Parlak, 15 Temmuz darbe giriinin ülke için bir dönüm noktas olduunu ifade ederek, O gece geçmiteki tüm darbelerin hesab sorulmutur. 15 Temmuz milletimizin cuntaya kar bizzat yazd destandr. dedi.

Parlak, 15 Temmuz Darbe giriimin sene-i devriyesine ilikin yazl açklamada bulundu. Parlak açklamasnda öyle dedi;

DEVLETN çERSNE SIZAN ÖRGÜT

Devlet kurumlarnn içine szan Fetullahç Terör Örgütünün Hain darbe giriimin üzerinden 5 yl geçti. Asker üniformas giyen terör örgütü mensuplar 249 kiiyi ehit etti ve 2193 insann yaralanmasna sebep oldu. Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan bata olmak üzere devletimizin üst düzey yöneticileri ve sivil halk hedef alnd. Milli iradenin tecelligah olan TBMM ve Cumhurbakanl Külliyesi bombalanarak igal edilmek istendi. Milletimiz igalcilere kar topyekün mücadele ederek, dünya tarihinde eine az rastlanr bir destan yazd.

7 ubat MT Kumpasyla balayan, Gezi Park anarisi ve 17-25 Aralk yarg darbe giriimleriyle devam eden ve en son 15 Temmuz Silahl darbe teebbüsüyle, yetkisini milletten alm meru hükümete ve anayasal düzene kast eden planl organizasyon, milletin iradesi karsnda malup olmutur.

BAIMSIZLIK MÜCADELES

15 Temmuz ülkemiz için bir dönüm noktas olmu, o gece geçmiteki tüm darbelerin hesab sorulmutur. 15 Temmuz milletimizin cuntaya kar bizzat yazd destandr. O gece milletimiz iradesi uuruna can vermi, darbecilere geçit vermemitir. 15 Temmuz emperyalist hesaplarn yerle bir edildii tam bamszlmzn müjdecisi olmutur. 15 Temmuz milletimizin birbirine smsk kenetlendii, Recep Tayyip Erdoann sözünde bulutuu gündür. 15 Temmuz Dünya mazlumlarnn ümidinin yeerdii gündür. 15 Temmuz bu corafyada bir arada kardeçe huzur içinde yaamak için ahidletiimiz gündür.

Bu vesile ile tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü tebrik ederim. 15 Temmuz günü ehadete ulaan ehitlerimize Allahtan rahmet yaralanan gazilerimize ifalar diliyorum.

Ana Sayfaya Git