Görüş Bildir

15 Temmuz bağımsızlıktır

AK Parti MKYK Üyesi Alattin Parlak, 15 Temmuz darbe girişimine karşı, milletin destansı duruşunun 5'inci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Parlak, "15 Temmuz emperyalist hesapların yerle bir edildiği tam bağımsızlığımızın müjdecisi olmuştur." dedi.

15 Temmuz bağımsızlıktır

AK Parti MKYK Üyesi Alattin Parlak, 15 Temmuz darbe girişinin ülke için bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek,  "O gece geçmişteki tüm darbelerin hesabı sorulmuştur. 15 Temmuz milletimizin cuntaya karşı bizzat yazdığı destandır." dedi.

Parlak, 15 Temmuz Darbe girişimin sene-i devriyesine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Parlak açıklamasında şöyle dedi;

DEVLETİN İÇERİSİNE SIZAN ÖRGÜT

"Devlet kurumlarının içine sızan Fetullahçı Terör Örgütü’nün Hain darbe girişimin üzerinden 5 yıl geçti. Asker üniforması giyen terör örgütü mensupları 249 kişiyi şehit etti ve 2193 insanın yaralanmasına sebep oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletimizin üst düzey yöneticileri ve sivil halk  hedef alındı. Milli iradenin tecelligahı olan TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bombalanarak işgal edilmek istendi. Milletimiz işgalcilere karşı topyekün mücadele ederek, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir destan yazdı.

7 Şubat MİT Kumpasıyla başlayan, Gezi Parkı anarşisi ve 17-25 Aralık yargı darbe girişimleriyle devam eden ve en son 15 Temmuz Silahlı darbe teşebbüsüyle, yetkisini milletten almış meşru hükümete ve anayasal düzene kast eden planlı organizasyon, milletin iradesi karşısında mağlup olmuştur.

BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ

15 Temmuz ülkemiz için bir dönüm noktası olmuş, o gece geçmişteki tüm darbelerin hesabı sorulmuştur. 15 Temmuz milletimizin cuntaya karşı bizzat yazdığı destandır. O gece milletimiz iradesi uğuruna can vermiş, darbecilere geçit vermemiştir. 15 Temmuz emperyalist hesapların yerle bir edildiği tam bağımsızlığımızın müjdecisi olmuştur. 15 Temmuz milletimizin birbirine sımsıkı kenetlendiği, Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünde buluştuğu gündür. 15 Temmuz Dünya mazlumlarının ümidinin yeşerdiği gündür. 15 Temmuz bu coğrafyada bir arada kardeşçe huzur içinde yaşamak için ahidleştiğimiz gündür.

Bu vesile ile tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü tebrik ederim.  15 Temmuz günü şehadete ulaşan şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralanan gazilerimize şifalar diliyorum.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi