"15 Temmuz darbe girişimi, halkın iradesine başkaldırıydı"

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "15 Temmuz darbe girişimi, halkın iradesine başkaldırıydı. Unutulmamalıdır ki tekbirler eşliğinde gelen direnişin kahramanı bu halktır ve onun manevi değerleridir." ifadesini kullandı.

Haberler 16.07.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salam, 15 Temmuz 2016daki darbe giriiminin 3. yl dolaysyla yapt yazl açklamada, Müslüman halkn ihanet kalkmasna gösterdii direniin unutulmamas gerektiini bildirdi.

15 Temmuzdaki darbe giriiminin, halka kar kalkmann ad olduuna iaret eden Salam, açklamasnda unlar kaydetti:

15 Temmuz darbe giriimi, halkn iradesine bakaldryd. Son dönemlerin en kymetli direniiyle karlaan darbe giriiminin, ülkeye, insanlarmza kaybettirecei çok ey olacakt. Ancak Allaha ükür, darbecilerin arzular kursaklarnda kald ve tekbirler eliinde gelen direnile ülke büyük bir felaketten kurtulmu oldu. Genci, yals, kadn, erkeiyle duyarl insanlarmzn, inançlarndan aldklar güçle kalkmaya kar çk manevi bir görev bilen Müslüman halkmzn gösterdii direni unutulmamaldr. Unutulmamaldr ki tekbirler eliinde gelen direniin kahraman bu halktr ve onun manevi deerleridir. Bu, halkn ve onun manevi deerlerinin üstünlüüydü.

- Direniin parolas, ifresi Allahu Ekber idi

Salam, darbeyi önleyenlerin unutulmamas, onlarn bu ülkenin gerçek hayrhahlar olduunun göz ard edilmemesi gerektiini belirtti.

shak Salam, açklamasna öyle devam etti:

Ancak bugün darbeye kar direni gösterenlerin deil, tanklara alk tutanlarn seslerinin daha yüksek çkyor olmas manidar. ABD destekli ihanet giriiminden sonra ilan edilen OHAL uygulamalarnn kalnts olan, güvenlik soruturmalar halen maduriyet oluturmakta. Püskürtülen darbe sonras darbeye kar duranlarn hala birçok alanda maduriyet yaamas kabul edilemez. Darbeciler için getirilen mülakat ve güvenlik soruturmalarnn darbe kartlarn madur etmeye devam ediyor olmas, trajikomik bir husus olarak hala orta yerde duruyor. 15 Temmuz darbe giriimine kar gelen direniin parolas, ifresi Allahu Ekber idi. Bunu görmezden gelmek, direnii çaldrmaktr.

Darbeye direnerek ehit olanlara Allahtan rahmet dileyen Salam, Allahtan slam ülkelerini zalim ve hainlerin tasallutundan muhafaza eylemesi temennisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git