15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şehitler dualarla anıldı

Diyarbakır, Mardin ve Batman'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi

Haberler 14.07.2018 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl vaizi Dr. Sadk Eraslan:

Diyanet olarak saf ve temiz halkmzn bir daha din istismarclarnn tuzana dümesini önlemek, gerçek slam Kuran ve sünnetten örenmelerini salamak için çalmalar gerçekletirildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysyla Diyarbakr, Mardin ve Batmanda çeitli etkinlikler gerçekletirildi.

Diyanet leri Bakanlnca, slam aleminin 5. Haremi erifi olarak kabul edilen Diyarbakr Ulu Camide, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki hain darbe giriimi srasnda ehit düenler için Kuran Kerim okundu, dualar edildi.

Programa katlan Diyanet leri Bakanl vaizi Dr. Sadk Eraslan Diyanet leri Bakanlnn 15 Temmuzun yl dönümünde 41 ile heyetler göndererek, din istismarnn önüne geçmek için çalmalar yaptn belirtti.

15 Temmuz felaketinin temelinde din istismar olduuna iaret eden Eraslan, Türkiyede bir daha böyle bir felaketin yaanmamas için Diyanet leri Bakanlnn ülke genelinde adete bir seferberlik balattn aktard.

Eraslan, halkn FETÖ gibi din istismarclarna aldanmamas ve insanlarn dini duygularnn suistimal edilmemesi için bu programlara arlk vereceklerine dikkati çekerek, bu kapsamda üç kiilik bir heyetle Diyarbakra geldiklerini bildirdi.

Camilerde vaaz vererek, sivil toplum kurulularyla bir araya gelerek istiareler yapacaklarn ifade eden Eraslan, Diyanet olarak saf ve temiz halkmzn bir daha din istismarclarnn tuzana dümesini önlemek, gerçek slam Kuran ve sünnetten örenmelerini salamak için çalmalar gerçekletirildi. ifadelerini kulland.

Bu çalmalarla insanlarn bir daha FETÖ ve benzeri yaplarn tuzaklarna dümesinin önüne geçilmek istendiini anlatan Eraslan, darbe giriimi gecesi insanlarn okunan ezanlar ve selalarla meydanlara indiini hatrlatt.

Eraslan, öyle konutu:

Milletimizin iman duygular salamdr. Vatan, millet, din ak zirveye ulat. Bu konuda Bakanlmzn büyük bir manevi etkisi oldu. Cenabhak bir daha bu tür olaylar milletimize, memleketimize yaatmasn. htiyaç olmasn istiyoruz ama ihtiyaç olduu noktada Allahuekber sedalaryla atalarmzn cepheye kotuu gibi milletimiz de selalarla sokaklara dökülmütür.

Mardin

Mardinin Midyat ilçesinde de 15 Temmuz ehitleri için okunan hatimlerin duas yapld.

Hac Kasm Altunkaya Camisinde düzenlenen programa Kaymakam Hüseyin Tekin ve vatandalar katld.

15 Temmuz ehitleri için Kuran Kerim okunan programda konuan lçe Müftüsü Mehmet afi Bilik, 15 Temmuzun üstünden 2 yl geçtiini anmsatarak, ayn giriimlerin yaanmamas için birlik ve beraberliin önemine deindi.

15 Temmuz günü ehit düenlerin ruhu için program düzenlediklerini anlatan Bilik, O gece camilerimizde selalar ülkemizin bütünlüü, birlik ve beraberliimiz için okundu. 15 Temmuzda ehit olanlar bu vatan için canlarn seve seve feda ederek ehadet erbetini içti. Allah ehitlerimizden raz olsun. diye konutu.

lçe sakinlerinden Hüseyin Yücel, 15 Temmuz ehitleri için düzenlenen programdan dolay lçe Müftülüüne teekkür etti.

Yücel, Allahtan ehitlerimize rahmet, gazilerimize de ifa diliyoruz. dedi.

rfan Yenigün ise, ehitlere rahmet dileyerek, ehitlerimizin ruhuna mevlit okutuldu, Allah kabul etsin. diye konutu.

Mahmut Sancar da, ehitleri asla unutmayacaklarn dile getirdi.

Batman

Batmandaki evket Baak Camisinde 15 Temmuz ehitleri için Kuran Kerim, l Müftüsü Turgut Erhan tarafndan da dualar okundu.

Daha sonra l Milli Eitim Müdürlüünce Kültür Müdürlüü Konferans Salonunda da 15 Temmuz Destan Yürüyeceksin Millet Yürüyecek Arkandan konulu konferans gerçekletirildi.

Konferansa Van Yüzüncü Yl Üniversitesi lahiyat Fakültesi Dekan Prof. Dr. Zeki Tatan ve Sanat Düünce Eitim Dernei (SADED) Genel Bakan Tahir Fatih And konumac olarak katld.

Prof. Dr. Tatan, Türkiyedeki darbelerle ilgili tarihsel sürece deinerek, Türkiyede 1960, 1972, 1980 darbelerinde bile 15 Temmuzdaki gibi bir direnç olmad. Böylesine bir katliam olmam, böylesine bir sonuçla karlalmamtr. O yüzden 15 Temmuz oldukça önemlidir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git