2. dalga dikkat edilmezse çok yıkıcı olabilir! DSÖ uyardı

DSÖ tüm dünya da sönmeye başlayan korona virüs 2. dalgası için önemli uyarılar da bulundu. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge,olası yeni bir dalgalanma önlemlerinden bahsederken, söz konusu vakalar için de uyarılarını kamuoyuna sundu.

Haberler 05.06.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSÖ tüm dünya da sönmeye balayan korona virüs 2. dalgas için önemli uyarlar da bulundu. Dünya Salk Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge,olas yeni bir dalgalanma önlemlerinden bahsederken, söz konusu vakalar için de uyarlarn kamuoyuna sundu.

nternet üzerinden düzenlenen çevrimiçi brifingde konuan Kluge, birçok Avrupa ülkesinde salgnn iyiye gitmesinin olumlu bir gelime olduunu ancak bu ülkelerdeki hükümetlerin rehavete kaplmamas gerektiini belirtti.

Kluge, Avrupal ülkelere unu söylemek istiyorum; eer durum iyiye gidiyorsa, bu kutlama yapma zaman deil hazrlk yapma zamandr. Sonbahara hazrlanmalyz dedi. Kluge, Kovid-19da ikinci dalgann eylül aynda balayabileceini ve mevsimsel griple birlikte yaylabileceini vurgulad.

Kluge, dünkü açklamasnda, Kovid enfeksiyonunun tekrar yükselie geçmesi gibi açk bir tehdit var, eer durdurulmazsa ikinci bir dalga gelebilir ve çok ykc olabilir ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git