2. dalga dikkat edilmezse çok yıkıcı olabilir! DSÖ uyardı

DSÖ tüm dünya da sönmeye başlayan korona virüs 2. dalgası için önemli uyarılar da bulundu. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge,olası yeni bir dalgalanma önlemlerinden bahsederken, söz konusu vakalar için de uyarılarını kamuoyuna sundu.

2. dalga dikkat edilmezse çok yıkıcı olabilir! DSÖ uyardı

DSÖ tüm dünya da sönmeye başlayan korona virüs 2. dalgası için önemli uyarılar da bulundu. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge,olası yeni bir dalgalanma önlemlerinden bahsederken, söz konusu vakalar için de uyarılarını kamuoyuna sundu. 

İnternet üzerinden düzenlenen çevrimiçi brifingde konuşan Kluge, birçok Avrupa ülkesinde salgının iyiye gitmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ancak bu ülkelerdeki hükümetlerin rehavete kapılmaması gerektiğini belirtti.

Kluge, "Avrupalı ülkelere şunu söylemek istiyorum; eğer durum iyiye gidiyorsa, bu kutlama yapma zamanı değil hazırlık yapma zamanıdır. Sonbahara hazırlanmalıyız" dedi. Kluge, Kovid-19'da ikinci dalganın eylül ayında başlayabileceğini ve mevsimsel griple birlikte yayılabileceğini vurguladı.

Kluge, dünkü açıklamasında, "Kovid enfeksiyonunun tekrar yükselişe geçmesi gibi açık bir tehdit var, eğer durdurulmazsa ikinci bir dalga gelebilir ve çok yıkıcı olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz