2. Ekmeleddin vakası mı?

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisindeki olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin, "Arkadaşlarımız kasım ayında olağan kurultay planlıyorlarsa bu teknik olarak, hukuken mümkün değildir. Ama ben onlara bir yol göstereyim; hemen olağanüstü kurultayı toplayabilirler." dedi.

Haberler 03.05.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nce, TBMMde gazetecilerin CHP kurultayna ilikin sorularn yantlad.

Partisinin olaan kurultaynn öne çekilerek kasm aynda yaplmasnn teknik olarak mümkün olmadn savunan nce, Bu partiyi tartmaya açar. ki yl dolmadan olaan kurultay yaplamaz. 16 Ocak 2018den önce olaan kurultay yaplmas mümkün deildir. Partiyi tarttrrz. Mahkemelere gider. Allah korusun, parti kayyuma gider. deerlendirmesinde bulundu. nce sözlerini öyle sürdürdü:

Eer arkadalarmz kasm aynda olaan kurultay planlyorlarsa bu teknik olarak, hukuken mümkün deildir. Ama ben onlara bir yol göstereyim; hemen olaanüstü kurultay toplayabilirler. Yapmallar m derseniz; Sayn Genel Bakan yaparsa bu çok k olur. Madem kasmda olaan kurultay planlanyor ve bu hukuken mümkün olmadna göre, Sayn Genel Bakan kendisi olaanüstü kurultay haziranda toplarsa çok k olur. Hiç tartma olmaz. Kim genel bakan seçilirse hepimiz onun yannda, arkasnda dururuz. Önce 26y bütünletirip, sonra 49u sarp sarmalamak için elimizden geleni yaparz.

-Bu aamada imza toplamay doru bulmuyorum

nce, olaanüstü kurultay talebiyle imza toplamay düünüp düünmedii sorusuna da bu aamada imza toplamay doru bulmadn, bunun partiyi tartmaya açacan söyledi.

-kinci bir Ekmeleddin vakas yaamak istemiyor

Bir baka soruyu yantlarken de nce, CHP Genel Bakannn 2019 ylnda cumhurbakan aday da olaca yönündeki deerlendirmelerle ilgili ise bunu imdiden konumay k bulmadn kaydetti.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykaln buna ilikin sözlerinin hatrlatld nce, herkesin kendi görülerini ortaya koyduunu vurgulad.

CHPde deiim talepleri olduunun ifade edilmesi üzerine, sokakta da partide de deiim rüzgarlar estiini ve bunun herkes tarafndan görüldüünü düündüünü aktaran nce, bunu basnn önünde deil kurultayda tartmay tercih edeceini söyledi.

Baykaln 11. Cumhurbakan Abdullah Gülle ilgili sözlerine ilikin de kinci bir Ekmeleddin vakas yaamak istemiyor. Konuacaklarm var ama imdilik bu kadar yeter. kinci bir Ekmeleddin vakasna kanmn son damlasna kadar mücadele edeceim. dedi.

Ana Sayfaya Git