20 21 Haziran bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Vaka sayısı korkutuyor

20 21 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı? sorusu koronavirüs gündeminde en çok aranan cümlelerden olmakta iken bu hafta sonu yasak olacak mı sorusunun cevabı toplanacak olan kabine toplantısı akabinde çok merak ediliyor. 1 Haziran itibari ile normalleşme sürecine girmiş bulunmaktayken koronavirüs vaka sayısında geçtiğimiz günlerden itibaren baş gösteren artış sonrasında sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu sorulmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Bilim Kurulu önergeler doğrultusunda karar verilen sokağa çıkma yasağı konusunda 20 21 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı? sorusu da gündemdeki yerini korumakta. Hafta sonu sokağ

Haberler 16.06.2020 - 23:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

20 21 Haziran sokaa çkma yasa var m? sorusu koronavirüs gündeminde en çok aranan cümlelerden olmakta iken bu hafta sonu yasak olacak m sorusunun cevab toplanacak olan kabine toplants akabinde çok merak ediliyor. 1 Haziran itibari ile normalleme sürecine girmi bulunmaktayken koronavirüs vaka saysnda geçtiimiz günlerden itibaren ba gösteren art sonrasnda sokaa çkma yasa olacak m sorusu sorulmaya balad. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann imzasyla Bilim Kurulu önergeler dorultusunda karar verilen sokaa çkma yasa konusunda 20 21 Haziran sokaa çkma yasa var m? sorusu da gündemdeki yerini korumakta.

Hafta sonu sokaa çkma yasa olacak m sorusunun cevab Perembe günü toplanmas beklenen kabine toplants akabinde verilecek.

Bölgesel olarak hafta sonlar sokaa çkma yasa getirilmesi, asker uurlamasnda olduu gibi kalabalklarla yaplan tüm aktivitelerin yasaklanmas, maske takmayanlara ceza verilmesi gibi ksmi yasaklara dönülebilecei kaydediliyor.

Liseye giri snav yapldktan sonra büyük ehirlerden yazlklarn olduu sahil bölgelerine ve Anadolu kentlerine gidiin artaca, salgn odaklarnn deiebilecei ve buna yönelik lokal önlemlerin arttrlmas gerektii belirtiliyor.

Hükümet, vaka saylarndaki art sürdüü takdirde Bilim Kurulu üyelerinin önerilerini ele alarak, bölgesel yeni yasaklarn hayata geçirilebileceini deerlendiriyor. Edinilen bilgiye göre yaplan deerlendirme toplantlarnda salgndaki vaka gerilemesinin son 8 günde kesintiye urad, yüzde 30a inmesi gereken gerilemenin, tam tersi arta yöneldii ifade ediliyor.Artn bu hafta içinde 2 binli rakamlara ulaaca, bunu amas durumunda da yeni önlemlerin alnmas gerektii belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git