20 21 Haziran bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Vaka sayısı korkutuyor

20 21 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı? sorusu koronavirüs gündeminde en çok aranan cümlelerden olmakta iken bu hafta sonu yasak olacak mı sorusunun cevabı toplanacak olan kabine toplantısı akabinde çok merak ediliyor. 1 Haziran itibari ile normalleşme sürecine girmiş bulunmaktayken koronavirüs vaka sayısında geçtiğimiz günlerden itibaren baş gösteren artış sonrasında sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu sorulmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Bilim Kurulu önergeler doğrultusunda karar verilen sokağa çıkma yasağı konusunda 20 21 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı? sorusu da gündemdeki yerini korumakta. Hafta sonu sokağ

20 21 Haziran bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Vaka sayısı korkutuyor

20 21 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı? sorusu koronavirüs gündeminde en çok aranan cümlelerden olmakta iken bu hafta sonu yasak olacak mı sorusunun cevabı toplanacak olan kabine toplantısı akabinde çok merak ediliyor. 1 Haziran itibari ile normalleşme sürecine girmiş bulunmaktayken koronavirüs vaka sayısında geçtiğimiz günlerden itibaren baş gösteren artış sonrasında sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu sorulmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Bilim Kurulu önergeler doğrultusunda karar verilen sokağa çıkma yasağı konusunda 20 21 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı? sorusu da gündemdeki yerini korumakta.  

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusunun cevabı Perşembe günü toplanması beklenen kabine toplantısı akabinde verilecek. 

Bölgesel olarak hafta sonları sokağa çıkma yasağı getirilmesi, asker uğurlamasında olduğu gibi kalabalıklarla yapılan tüm aktivitelerin yasaklanması, maske takmayanlara ceza verilmesi gibi “kısmi yasaklar”a dönülebileceği kaydediliyor.

Liseye giriş sınavı yapıldıktan sonra büyük şehirlerden yazlıkların olduğu sahil bölgelerine ve Anadolu kentlerine gidişin artacağı, salgın odaklarının değişebileceği ve buna yönelik lokal önlemlerin arttırılması gerektiği belirtiliyor.

Hükümet, vaka sayılarındaki artış sürdüğü takdirde Bilim Kurulu üyelerinin önerilerini ele alarak, “bölgesel yeni yasakların” hayata geçirilebileceğini değerlendiriyor. Edinilen bilgiye göre yapılan değerlendirme toplantılarında salgındaki vaka gerilemesinin son 8 günde kesintiye uğradığı, yüzde 30’a inmesi gereken gerilemenin, tam tersi artışa yöneldiği ifade ediliyor.Artışın bu hafta içinde 2 binli rakamlara ulaşacağı, bunu aşması durumunda da yeni önlemlerin alınması gerektiği belirtiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz