20 yıllık tahribat

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediye Başkan Vekili Kılıç "Eski yönetiminden kalma birtakım sıkıntılar mevcut. Burada 20 yıllık bir tahribat var, onu temizlemeye çalışıyoruz. "(Suikast girişimi) Bu, hiçbir zaman geri adım atmamıza sebep olmadı. Tam tersine daha fazla aşkla ve şevkle çalışıyoruz"

Haberler 27.01.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda Diyarbakrn Kayapnar lçe Belediye Bakan Vekilliine görevlendirilen Kaymakam Mustafa Klç, Kayapnarda eski yönetimden kalma bir akm skntlar mevcut. Burada 20 yllk bir tahribat var, onu temizlemeye çalyoruz. dedi.

Klç, ksa süre önce belediye bakan vekili olarak görevlendirildiini, ilk adm olarak personelle ilgili soruna yöneldiklerini söyledi.

Terör örgütünün belediyede yaplanmasnn bulunduunu, hemen hemen her servise eleman yerletirdiini anlatan Klç, terör örgütüyle ilikili olduu belirlenen personelin görevine KHK kapsamnda son verdiklerini dile getirdi.

Klç, ten çkarmalar yaparken kesinlikle vatanna ve milletine bal, evine ekmek götüren hiç kimseye dokunmadk. Mevcut haliyle 711 taeron personelimiz var. ten çkarlanlarn says 100ü ancak buldu. Onlar da terör örgütüyle iltisak olduunu tespit ettiimiz kiilerdi. Dierleri ise görevlerine devam ediyor, onlara dokunmadk, dokunmayacaz. ifadelerini kulland.

Helal kazanç salayan hiç kimseye dokunmadklarn vurgulayan Klç, Belediyecilik faaliyetlerinde halkn yararndan ziyade baz kiilere rant devirilmi. akitlerini feshettiimiz herkes istisnasz terör örgütü iltisak olan kiilerdir. dedi.

- Sosyal belediyecilii ön plana çkarmaya çalyoruz

Vatandalara hizmet etmek amacyla gece gündüz çaltklarn dile getiren Klç, tespit ettikleri eksikliklerin giderilmesi için youn çaba gösterdiklerini kaydetti.

Belediyecilik çalmalarna hz vereceklerini bildiren Klç, öyle devam etti:

Kayapnarda sosyal belediyecilii ön plana çkarmaya çalyoruz. Altyap ve üstyapyla ilgili çalmalarmz da tamamladk. ehir merkezinde park, bahçe ve kaldrm çalmalarna baladk. ehirde asfaltsz yolumuz kalmayacak. Temizlik ekibimizi de yeniden oluturduk. ehirde artk çöp yn ve kirli sokak kalmayacak. Her sokan temsilcisi, banda duran ekiplerimiz var.

Belediyenin yaklak 20 yldr ayn zihniyetle yönetilmesi dolaysyla ilçede büyük skntlarn bulunduuna dikkati çeken Klç, kentin gelien bölgesinin Kayapnar olmas dolaysyla imar konusunda geçmite usulsüzlük yapldn savundu.

Bu nedenle imar dosyasn incelemeye aldklarn ifade eden Klç, Kayapnarda eski yönetiminden kalma birtakm skntlar mevcut. Burada 20 yllk bir tahribat var, onu temizlemeye çalyoruz. Eski imar dosyalarn teftie tabi tuttuk ve u anda onun çalmasn yapyoruz. Madur edilen vatandalarmzn yan sra bilerek rant salanan insanlar var. dedi.

- Suikast giriimi

Bir süre önce kendisine suikast hazrlnda olan PKKl teröristin etkisiz hale getirildiini anmsatan Klç, göreve balamadan bu tür saldrlarn olabileceini tahmin ettiklerini söyledi.

Bölgedeki kamu görevlilerine yönelik birtakm tehditlerin bulunduunu belirten Klç, Bunlar bizi hiç rahatsz etmiyor, tedbirlerimizi alyoruz. Can veren de alan da Allah, biz kadere inanan insanlarz. Bu, hiçbir zaman geri adm atmamza sebep olmad. Tam tersine daha fazla ak ve evkle çalyoruz. Hizmetlerimizle anlmay istiyoruz. Vazifemiz halka hizmet etmektir, gerisi teferruattr. Belediyenin tüm imkanlarn halka açacaz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git