20 yıllık tahribat

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediye Başkan Vekili Kılıç "Eski yönetiminden kalma birtakım sıkıntılar mevcut. Burada 20 yıllık bir tahribat var, onu temizlemeye çalışıyoruz. "(Suikast girişimi) Bu, hiçbir zaman geri adım atmamıza sebep olmadı. Tam tersine daha fazla aşkla ve şevkle çalışıyoruz"

20 yıllık tahribat

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Kaymakam Mustafa Kılıç, "Kayapınar'da eski yönetimden kalma bir akım sıkıntılar mevcut. Burada 20 yıllık bir tahribat var, onu temizlemeye çalışıyoruz." dedi.

Kılıç, kısa süre önce belediye başkan vekili olarak görevlendirildiğini, ilk adım olarak personelle ilgili soruna yöneldiklerini söyledi.

Terör örgütünün belediyede yapılanmasının bulunduğunu, hemen hemen her servise eleman yerleştirdiğini anlatan Kılıç, terör örgütüyle ilişkili olduğu belirlenen personelin görevine KHK kapsamında son verdiklerini dile getirdi.

Kılıç, "İşten çıkarmaları yaparken kesinlikle vatanına ve milletine bağlı, evine ekmek götüren hiç kimseye dokunmadık. Mevcut haliyle 711 taşeron personelimiz var. İşten çıkarılanların sayısı 100'ü ancak buldu. Onlar da terör örgütüyle iltisakı olduğunu tespit ettiğimiz kişilerdi. Diğerleri ise görevlerine devam ediyor, onlara dokunmadık, dokunmayacağız." ifadelerini kullandı.

Helal kazanç sağlayan hiç kimseye dokunmadıklarını vurgulayan Kılıç, "Belediyecilik faaliyetlerinde halkın yararından ziyade bazı kişilere rant devşirilmiş. İş akitlerini feshettiğimiz herkes istisnasız terör örgütü iltisakı olan kişilerdir." dedi.

- "Sosyal belediyeciliği ön plana çıkarmaya çalışıyoruz"

Vatandaşlara hizmet etmek amacıyla gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Kılıç, tespit ettikleri eksikliklerin giderilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini kaydetti.

Belediyecilik çalışmalarına hız vereceklerini bildiren Kılıç, şöyle devam etti:

"Kayapınar'da sosyal belediyeciliği ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Altyapı ve üstyapıyla ilgili çalışmalarımızı da tamamladık. Şehir merkezinde park, bahçe ve kaldırım çalışmalarına başladık. Şehirde asfaltsız yolumuz kalmayacak. Temizlik ekibimizi de yeniden oluşturduk. Şehirde artık çöp yığını ve kirli sokak kalmayacak. Her sokağın temsilcisi, başında duran ekiplerimiz var."

Belediyenin yaklaşık 20 yıldır aynı zihniyetle yönetilmesi dolayısıyla ilçede büyük sıkıntıların bulunduğuna dikkati çeken Kılıç, kentin gelişen bölgesinin Kayapınar olması dolayısıyla imar konusunda geçmişte usulsüzlük yapıldığını savundu.

Bu nedenle imar dosyasını incelemeye aldıklarını ifade eden Kılıç, "Kayapınar'da eski yönetiminden kalma birtakım sıkıntılar mevcut. Burada 20 yıllık bir tahribat var, onu temizlemeye çalışıyoruz. Eski imar dosyalarını teftişe tabi tuttuk ve şu anda onun çalışmasını yapıyoruz. Mağdur edilen vatandaşlarımızın yanı sıra bilerek rant sağlanan insanlar var." dedi.

- Suikast girişimi

Bir süre önce kendisine suikast hazırlığında olan PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini anımsatan Kılıç, göreve başlamadan bu tür saldırıların olabileceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Bölgedeki kamu görevlilerine yönelik birtakım tehditlerin bulunduğunu belirten Kılıç, "Bunlar bizi hiç rahatsız etmiyor, tedbirlerimizi alıyoruz. Canı veren de alan da Allah, biz kadere inanan insanlarız. Bu, hiçbir zaman geri adım atmamıza sebep olmadı. Tam tersine daha fazla aşk ve şevkle çalışıyoruz. Hizmetlerimizle anılmayı istiyoruz. Vazifemiz halka hizmet etmektir, gerisi teferruattır. Belediyenin tüm imkanlarını halka açacağız." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz