200 avukat Adalet Nöbeti’nde

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti’ne katılan 200 avukat adına yapılan açıklamada, yargı makamlarının sessizliğine tepki gösterilerek, “Şenyaşar ailesinin talebi hepimizin talebidir” denildi.

Haberler 25.09.2021 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018de AK Parti Milletvekili brahim Halil Yldzn koruma ve yaknlarnn saldrs sonucu ei ve iki olunu kaybeden Emine enyaar ile saldrdan yaral kurtulan olu Ferit enyaarn, anlurfa Adliyesi önünde 9 Martta balatt Adalet Nöbeti 200üncü gününe girdi. Özgürlük çin Hukukçular Dernei (ÖHD) anlurfa ubesinin çarsyla bir araya gelen 200 avukat, enyaar ailesinin nöbet eylemine destek verdi. ÖHD, çada Hukukçular Dernei (çHD) üyesi avukatlar ile baro bakanlarnn da aralarnda bulunduu 200 avukat, nöbet eyleminde açklama yapt.

KATLAMIN ÖZET

ÖHD ube Ebakan Ali Arslan, olayn üzerinden 3 yl geçmesine ramen etkin bir soruturmann yürütülmediini iddia ederek, faillerin aça çkarlmadn söyledi. Dosyada 3 yldr devam eden kstllk kararna deinen Arslan, dosyann aile ve avukatlardan gizlendiini ifade etti. Adli makamlardan umudunu kesen ailenin 9 Martta, Dosyada kstllk kararnn kaldrlmas, etkin bir soruturma yürütülerek faillerin aça çkartlarak cezalandrlmas talebiyle balatt Adalet Nöbeti eyleminin 200 gün boyunca her eyi özetlediinin altn çizdi.

Aile avukat Bülent Duran, yaanan olay anlatt. lk tankl otopsi raporu ve Adli Tp Kurumu (ATK) raporunun verilmemesi ile yaadklarn belirten Duran, Emine enyaarn tanklna ramen bu katliam gerçekleti. Devamnda ilk tutuklanan Fadl enyaar oldu. Bilinci açk olmamasna ramen hastaneden alnarak tutukland dedi.

SAVCI ÖDÜLLENDRLD

ddianameyi düzenleyen savcnn basavc olarak ödüllendirildiini belirten Duran, Bugün enyaar ailesinin nöbetine destek veren arkadalarn emei kymetlidir. ktidar olup ilenen cinayet örtbas edilecekse, bu enyaar ailesinin sorunu deil. Bu faillerin aça çkarlmas için herkesin emek vermesi gerekiyor. Biz bugün de ailenin yanndayz, yarnda olacaz diye konutu.

BAROLAR ENYAARLARLA

Aile avukatnn ardndan baro bakanlar söz ald. anlurfa Baro Bakan Mehmet Velat zol, Adalet talebi 3 yla yakndr sürüyor. Adalet talebi hepimizin talebi. Soruturma üzerindeki gizliliin kaldrlmasn istiyoruz. 3 buçuk yldr neden dosyada bir ilerleme yok? Bunun cevabn bekliyoruz dedi.

ALEYE DESTEK MESAJLARI

Diyarbakr Baro Bakan Nahit Eren, Bu onurlu mücadelede barolar, avukatlar olarak yannzda olmaya devam edeceiz. Sadece duruma salonlarnda deil, eylemlerde de yannzda olacaz. Diyarbakr Barosu olarak bu davann ucu nereye varrsa varsn yanlarnda olmaya devam edeceiz dedi.

Van Baro Bakan Yardmcs Hamza çiftçi, adliye binasnn önünde deil, içinde konuuyor olmalar gerektiini belirterek, Savclk 200 gündür devam eden bu nöbeti anlamak yerine Emine anneye dava açmay reva görmütür. Mücadele kararllnn devam ettiinin bilinmesini istiyorum. Ailenin yannda olmaya devam edeceiz ifadelerinde bulundu.

BU NASIL ADALET?

Son olarak söz alan Ferit enyaar ise iyeri ve Suruç devlet Hastanesinde yaananlar anlatt. enyaar, Babam, annemin önünde linç ederek katlettiler. 24 kurunla yaral kardelerimi katlettiler. Bu kalkanlar, bu insanlk suçunu örtemeyecektir. Bu kalkanlarla bu suçu örtemezsiniz. Bu bir insanlk suçudur. Bir annenin iki evlad ve ei katledilmi. Bu adliye kapsnda oturuyor. Adliye kapsndan içeri giremiyor, nasl adalet kaps oluyor bu kap? diye sordu. Ardndan avukatlar aile ile birlikte Adalet Nöbetine geçti. Basavcnn izinde olduu gerekçesiyle avukatlar adliyeye geçmedi. Avukatlarn eylemi, alklarla sona erdi.

Ana Sayfaya Git