21 bin öğrenci Judo öğrenecek

Diyarbakır'da 7- 13 yaş aralığında bulunan 21 bin öğrenciye judo eğitimi verilmesini öngören protokol imzalandı.

Haberler 27.02.2020 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, Büyükehir Belediyesinin Türkiye Judo Federasyonu ve Dicle Üniversitesi ile imzalad protokolle, 21 bin örenci judo sporuyla tantrlacak. çocuklarn sokaktaki tehlikelerden korunmasn ve spor salonlarnda daha çok vakit geçirmesini amaçlayan proje kapsamnda, çocuklar judoya özendirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlnn destekledii proje kapsamnda, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, Türkiye Judo Federasyonu Bakan Sezer Huysuz ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül arasnda imzalanan protokolle kentte 21 bin örenci judo ile buluturulacak. Projede, Türkiye Judo Federasyonu çocuklar eitirken, Büyükehir Belediyesi ise spor malzemelerini, giysilerini, ulamlarn ve dier ihtiyaçlar karlayacak.

21 BN ÖRENCYE JUDO ÖRETLECEK

mza töreninde konuan Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, çocuklarn sporla bulumas, sporun her alannda baarya imza atmas ve kendilerine olan güvenlerini kazanmasyla baarl bir hayata adm atmasn amaçladklarn belirterek unlar söyledi:

DYARBAKIR BR SPOR KENTDR

Diyarbakr bir spor kentidir. Genç nüfusuyla ve nüfusa oranla en fazla genci bulunan bir kentimiz. Diyarbakrdaki bütün gençlerimizi, örencilerimizi sporla buluturmak için youn bir çaba içerisindeyiz. Diyarbakrda, judo ve dier spor branlarnda önemli bir sporcu kitlemiz var. Ama yeni bir balangç, güçlü bir balangç olarak Gençlik ve Spor Bakanmz Mehmet Kasapolunun çok büyük bir desteiyle, Judo Federasyonu bakanmz Sezer Huysuzun gayret ve çabasyla yeni ve Türkiyeye örnek bir proje yapyoruz.

OKUL SALONLARI HAREKETLENECEK

Bir rekor projedir judo açsndan. Bu projemiz gerek spor salonlarnda, gerek okullarmzn salonlarnda hayata geçecek. Büyükehir belediyesi olarak spor malzemelerini, giysilerini, ulamlarn ve temel ihtiyaçlarn karlayacaz. Deerli federasyon bakanmz, eiticileri ve antrenörleri temin edecek. Birinci etapta 21 bin çocuumuzla balayan bu dalga çok daha büyüyecek

HER SOKAKTAN BR çOCUU KURTARSAK

Türkiye Judo Federasyonu Bakan Sezer Huysuz ise, bu projeyle çocuklara hem spor alkanl kazandrlacan, hem de çocuklarn sokaklardaki kötü alkanlklardan ve terörden korunacan söyledi.

Huysuz, Buradaki amacmz özellikle ilköretimde hem spor kültürünün olumasn, hem bu çocuklarn doru sporu yapmalarn salamak. Biz de istiyoruz ki bu çocuklar sokakta deil okullarda, spor salonlarnda büyüsünler. Bunlardan gelecek adna çok güzel beklentilerimiz var. Biz burada 21 bin çocuumuzla baladmzda göreceksiniz ki yarn bizim milli takmmzn yars Diyarbakrl gençler olacak ve buradakilere rol model olacaklar. Her sokaktan bir çocuu kurtarsak, bu çocuklar bizim geleceimiz olacak. Hem okullarnda baarl olmalarn, hem de planl programl yaamalarn salayacaz. Bu çocuklarn gelecek kayglarn da ortadan kaldracaz, ailelerine güven vereceiz ve çocuklarmz sokakta deil spor salonlarmzda eitmeye devam edeceiz dedi.

mza törenin ardndan Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu ile Türkiye Judo Federasyonu Bakan Sezer Huysuz, judo kyafeti giyerek çocuklarla birlikte spor yapt.

Ana Sayfaya Git