250 PKK mensubu, yeni planla köşeye sıkıştı!

Şırnak ili Cizre ve Silopi ilçelerinde devam eden PKK operasyonlarında son teknoloji planı. Silopi'de 100, Cizre'de ise 150 PKK'lıya karşı operasyonların 3 kademeli olarak yapılacağı öğrenildi.

Haberler 17.12.2015 - 17:24 Son Güncelleme : 17.12.2015 - 17:24

Şırnak ili Cizre ve Silopi ilçelerinde devam eden PKK operasyonlarında son teknoloji planı. Silopide 100, Cizrede ise 150 PKKlıya karşı operasyonların 3 kademeli olarak yapılacağı öğrenildi.

Şırnakın Cizre ve Silopi ilçelerinde PKKlı teröristlerin kurduğu barikatların kaldırılması için Özel Harekt polisi ve jandarma ortak operasyon başlattı.

Cizrede operasyon, hendek ve barikatların yoğunlukta olduğu Sur, Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde yoğunlaştı. Cizre-İdil yolunda bulunan Cudi Mahallesinin hkim tepelerine önceki gün çok sayıda tank konuşlandırılmıştı. Tanklar dün öğleden sonra ilçe merkezine indi.

Habertürkte yer alan habere göre, PKKlı teröristlerin Nur ve Cudi mahallelerinde kurduğu barikatlar ateş altına alınarak imha edildi. Genelkurmay Başkanlığı, PKKlı teröristler tarafından açılan ateşe karşılık verilmesi sonucu Cizrede 8 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Bu teröristlerden birinin keskin nişancı tüfeği Kanas, birinin de roketatar kullandığı bildirildi.

ATEŞ EDERKEN VURULDU

Silopide ise Başak Mahallesinde Jandarma Özel Harekt timlerine, PKKlılar tarafından bir inşaattan otomatik silahlarla ateş açıldı. Jandarma ekipleri saldırıya karşılık verdi. Açılan ateşte jandarmaya roketatarla saldırmaya hazırlanan 1 terörist öldürüldü. Silopide yaşanan olaylarda 1 polis ve 1 asker yaralanırken, Cizrede ise 2 asker yaralandı. Öte yandan ilçelerin semalarında yoğun helikopter hareketliği sürüyor.

250 PKKLIYA KARŞI 3 AŞAMALI PLAN

Silopide yaklaşık 100, Cizrede ise 150 PKKlının olduğu ileri sürülürken, operasyonların 3 kademeli olarak yapılacağı öğrenildi. İlk kademede terör örgütünün barikat ve hendeklere yerleştirdiği bombaların imha edileceği, ikinci kademede ilçelerin teröristlerden temizleneceği, üçüncü kademede ise bütün evlerin aranacağı belirtildi.

Ana Sayfaya Git