26 Bin Geçersiz mi?

Diyarbakır'da geçersiz sayılan 26 bin oyda dikkat çeken ayrıntı

Haberler 26.06.2018 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel dare Kurulu (GK) üyesi Vedat Turgut, Diyarbakrda geçersiz saylan 26 bin oyda dikkat çeken bir ayrnt paylat.

Diyarbakrda HÜDA PAR olarak destekledikleri bamsz aday Zekeriya Yapcolunun pusuladaki yerinin dezavantajna deinen Turgut, Bamsz adaylarn pusuladaki isimleri 8 punto ile sonlarda yazlyor. 7 bamsz aday vard Diyarbakrda ve bunlarn da yerleri deitirildi bilinçli bir ekilde. Buna ramen 36 bin oy bize verildi. dedi.

Diyarbakr genelinde toplam 30 bini akn oyun geçersiz sayldna iaret eden Turgut, u önemli detay paylat:

30 bin oy içerisinde 26 bin oyun hem bamsz aday Zekeriya Yapcoluna hem de AK Partiye verildiini düünüyoruz. Malumunuz HÜDA PAR, cumhurbakan aday çkarmamt. Cumhurbakan adaymz Sayn Erdoan demiti. Bunun bilinciyle hareket eden seçmenler maalesef ayn oy pusulasnda hem bamsz adaya hem de AK Partiye oy vermek suretiyle 26 bin oyluk bir kayp vardr. Dolasyla düz mantk yaptmzda 36 bin ile 26 bini toplayacak olursak 62 bin oyla u anda Diyarbakrda seçilen vekillerden 5-10 bin oy daha fazla alacak ekilde meclise gidebilme umudu vard.

Baz seçmenlerimiz, HÜDA PAR ve bamsz adaylarmz cumhur ittifak içerisinde yer aldn düünmü olabilir

Bu durumun baz sebeplerinin olduunu söyleyen Turgut, Baz seçmenlerimiz, HÜDA PAR ve bamsz adaylarmz cumhur ittifak içerisinde yer aldn düünmü olabilir. Malumunuz, ittifak içindeki bir parti alanna baslm mühür, sadece o partiye verilmi bir oy olarak yazlyor. ttifak içindeki birden fazla parti alanna gelecek ekilde baslan mühür sadece ittifakn ortak oylarna bir oy olarak yazld. Seçmenlerimizin bundan hareketle ayn pusulaya birden fazla mühür bastn deerlendiriyoruz. Ayrca cumhurbakanl ve milletvekili seçimlerinin oy pusulalarnn ayn zarfa konulmas da özellikle krsal kesimde yaayan vatandalarmzda kafa karklna neden olmu olabilir. diye belirtti.

Ana Sayfaya Git