26 Bin Geçersiz mi?

Diyarbakır'da geçersiz sayılan 26 bin oyda dikkat çeken ayrıntı

26 Bin Geçersiz mi?

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Vedat Turgut, Diyarbakır'da geçersiz sayılan 26 bin oyda dikkat çeken bir ayrıntı paylaştı.

Diyarbakır'da HÜDA PAR olarak destekledikleri bağımsız aday Zekeriya Yapıcıoğlu'nun pusuladaki yerinin dezavantajına değinen Turgut, "Bağımsız adayların pusuladaki isimleri 8 punto ile sonlarda yazılıyor. 7 bağımsız aday vardı Diyarbakır'da ve bunların da yerleri değiştirildi bilinçli bir şekilde. Buna rağmen 36 bin oy bize verildi." dedi.

Diyarbakır genelinde toplam 30 bini aşkın oyun geçersiz sayıldığına işaret eden Turgut, şu önemli detayı paylaştı:

"30 bin oy içerisinde 26 bin oyun hem bağımsız aday Zekeriya Yapıcıoğlu'na hem de AK Parti'ye verildiğini düşünüyoruz. Malumunuz HÜDA PAR, cumhurbaşkanı adayı çıkarmamıştı. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Erdoğan demişti. Bunun bilinciyle hareket eden seçmenler maalesef aynı oy pusulasında hem bağımsız adaya hem de AK Parti'ye oy vermek suretiyle 26 bin oyluk bir kayıp vardır. Dolasıyla düz mantık yaptığımızda 36 bin ile 26 bini toplayacak olursak 62 bin oyla şu anda Diyarbakır'da seçilen vekillerden 5-10 bin oy daha fazla alacak şekilde meclise gidebilme umudu vardı."

"Bazı seçmenlerimiz, HÜDA PAR'ı ve bağımsız adaylarımızı cumhur ittifakı içerisinde yer aldığını düşünmüş olabilir"

Bu durumun bazı sebeplerinin olduğunu söyleyen Turgut, "Bazı seçmenlerimiz, HÜDA PAR'ı ve bağımsız adaylarımızı cumhur ittifakı içerisinde yer aldığını düşünmüş olabilir. Malumunuz, ittifak içindeki bir parti alanına basılmış mühür, sadece o partiye verilmiş bir oy olarak yazılıyor. İttifak içindeki birden fazla parti alanına gelecek şekilde basılan mühür sadece ittifakın ortak oylarına bir oy olarak yazıldı. Seçmenlerimizin bundan hareketle aynı pusulaya birden fazla mühür bastığını değerlendiriyoruz. Ayrıca cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin oy pusulalarının aynı zarfa konulması da özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızda kafa karışıklığına neden olmuş olabilir." diye belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz