28 şubat ruhu hortladı

Batman Üniversitesinde sular durulmuyor. 56 STK temsilcisi Rektör Durmuş'u istifaya çağırırken, "Kılık kıyafet" uygulmasıyla, 28 Şubat ruhunun horlatılmaya çalışıldığını bildirdi.

Haberler 22.12.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda Eitim Bir-Sen öncülüünde, BTÜ merkez kampüsünde bir araya gelen 56 sivil toplum kuruluunun temsilcisi, Rektör Prof. Dr. Aydn Durmua, slami limler Fakültesi Dekanlna gönderdii, Tamamyla kapal, pardösülü, peçeli ve gözlüklü halde, kimlii net olarak anlalamayan örencilerin tedirginlie yol açt ifadelerinin yer ald yazs nedeniyle tepki gösterdi. Eitim Bir-Sen ube Bakan Mehmet Ergin, 28 ubat ruhunun hortlad bu yazda Tamamen kapal, pardösülü, peçeli, gözlüklü olanlar olaan üpheli ilan edilmitir. Rektör, kz örencilerin klk ve kyafetinden kaynakl olarak bugüne kadar ne tür tehlike arz eden durumlarn yaandn, hangi kesimlerin endie ve tedirginlik duyduunu, bu açklamayla hangi merkezlerin ve kimlerin hassasiyetlerini merkeze aldn izah etmelidir dedi. Eitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, 12 milyon 300 bin imza ile 28 ubat art yasaklarn sadece kalkmasn deil, bir daha hortlamamak üzere tamamen yok olmasn hedeflediklerini belirten Ergin, Batman Üniversitesinde bugüne kadarki tasarruflaryla o makama layk olmadn gösteren Durmu derhal istifa etmelidir. stifa etmezse, YÖK, iin vahameti ve ülkenin selameti açsndan rektörü bir an önce görevden almaldr.

HABER MERKEZ

Batmanda faaliyet gösteren 56 sivil toplum kuruluu temsilcisi, örencilere yönelik kyafet uygulamas nedeniyle Batman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aydn Durmua, tepki amaçl ortak açklama yapt. Rektör Prof. Dr. Durmuu istifaya çaran sivil toplum kurulularnn (STK) temsilcileri, Tamamen kapal, pardösülü, peçeli, gözlüklü olanlar olaan üpheli ilan edilmitir. Rektör derhal istifa etmelidir dedi. Batman Üniversitesinde, rektörlüün slami limler Fakültesi Dekanlna gönderdii ve kampusundeki baz örencilerini kyafetlerinden dolay uyarlmas ile gereinin yaplmasn istedii yaznn sosyal medyada paylat gerekçesiyle bir öretim üyesinin görevden uzaklatrd. Bugün 56 sivil toplum kuruluu temsilcileri, ortak basn açklamas yaparak Rektör Prof. Dr. Aydn Durmuu istifaya çard. STK TEMSLCLER TEPKL

Dekan Yardmcs Yrd. Doç. Dr. Davut Okçunun görevden uzaklatrlmas ardndan, aralarnda Memur-Senin de olduu 56 STK temsilcisi, Düünce ve nanç platformu bileenleriyle ortak basn açklamas yapt. Üniversite Merkez Kampusu önünde toplanan STK temsilcilerinin ortak açklamasn dönem sözcüsü olan Memur-Sen ube Bakan Mehmet Ergin okudu. Rektör Prof. Dr. Durmuun derhal istifa etmesini isteyen Ergin, öyle dedi:

STFA ET çARISI YAPILDI

Rektör Durmu imzasyla üniversitenin slami limler Fakültesine gönderdii resmi yazda, tamamyla kapal, pardösülü, peçeli ve gözlüklü vaziyette bayan olduu net olarak anlalamayan örencilere çok sayda kiilerin ahit olduu ve bu durumun endie ve tedirginlie yol açt iddialaryla dekanlktan örenciler hakknda Yükseköretim Kurumlar Örenci Klk Kyafet Yönetmelii kapsamnda ilem yaplmasn talep etmi, dekanlk makam da örencileri uyarmak maksadyla Rektörlük emirlerini 400ün üzerindeki örenciye sosyal paylam sitesi üzerinden ulatrmtr.

Türkiyede 28 ubat ruhunun hortlatldn öne süren Ergin, öyle devam etti:

28 UBAT RUHU YAATILIYOR

Bu yazda tamamen kapal, pardösülü, peçeli, gözlüklü olanlar, olaan üpheli ilan edilmitir. Rektör, kz örencilerin klk ve kyafetinden kaynakl olarak bugüne kadar ne tür tehlike arz eden durumlarn yaandn, hangi kesimlerin endie ve tedirginlik duyduunu, bu açklamayla hangi merkezlerin ve kimlerin hassasiyetlerini merkeze aldn izah etmelidir. Güvenlik endiesiyle klk kyafete müdahaleye hazrlanan Rektörlük, 3 yldr faaliyette bulunan ve 5 okulunun öretim yapt ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi binasna bir tek kamera bile taktrmamtr. Örencilerin tannmamasn, güvenlik gerekçesi olarak sunan Rektör iyi bilmelidir ki, biz bu mant çok iyi tanyoruz. Bilindii gibi kyafet konulu yaz tüm örencilere dekanlk tarafndan tebli edilmi, hocalar bu yazdan, örenciler vastasyla haberdar olmutur. Bu gerçeklere ramen hedef artmak kurnazln seçen Rektör, slami limler Fakültesi Dekanlna gönderilen yaznn ortaya çkmasndan Yrd.Doç.Dr. Davut Okçuyu sorumlu tutmu ve aça almtr. Oysa sosyal medya ve yazl-görsel basnda Davut Okçunun bu konu ile ilgili hiçbir paylam olmamtr. Yapt hukuksuzluklara sessiz kalmayan kiileri aça almak için bu tür frsatlar kollayan anlay, üniversite yönetmeye muktedir deildir.

Rektör istifa dövizleri tayan STK temsilcileri, basn açklamasnn ardndan dald.

Batman Üniversitesi Röktürlüünün slami limler Fakültesine gönderdii yaznn sosyal medyada yer almas üzerine Dekan Yardmcs Yrd. Doç. Dr. Davut Okçudan sonra Fakülte Sekreteri Suat Günzüt ve memur Mehmet Kadri Mamiin de yürütülen soruturma kapsamnda görevden uzaklatrldklar belirtildi.

REKTÖRDEN YEN AçIKLAMA

Gelen tepkiler üzerine Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu, yapt açklamada, üniversitede tesettür ve baörtüsüyle ilgili herhangi bir yasan olmadn iddia etti. Durmu, kendisinin imzal resmi belgede, klk kyafeti yasaklayc hiçbir ibarenin bulunmadn, sehven yazlan Yükseköretim Kurumlar Klk Kyafet Yönetmelii diye bir yönetmeliin de olmadn kaydetti.

Açklamasnda dini hassasiyetinin bilinmesi nedeniyle bölgede ve ülkede huzursuzluk çkarlmak istendiini savunan Durmu, Üniversitemizde tesettürle ilgili en ufak bir kayg yok, en ufak bir tedirginlik yok, Bunu kamuoyuna duyurmak istiyorum. Kesinlikle gündemimizde böyle bir konu yok. 11 aylk Rektörlüüm boyunca örencilerimizin kyafetlerinden tutunda yemeine kadar her türlü destei salyoruz. Bugüne kadar klk kyafet ile ilgili en ufak bir söylemimiz olmamken, bu günden sonra neden olsun? çok ükür, örencilerimiz arasnda hiçbir problem bulunmamaktadr. diye konutu.
Ana Sayfaya Git