28 şubatçılar kodesi boyladı

Dönemin MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral İlhan Kılıç, dönemin Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı emekli Koramiral Aydan Erol, dönemin Genelkurmay İç Güvenlik Harekat Dairesi Başkanı ve Başbakan Askeri Başdanışmanı emekli Tümgeneral Kenan Deniz ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi infaz savcılığındaki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi. Karar kapsamında teslim olan dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral Çetin Saner ile emekli Tuğgeneral İdris Koralp'in adliyedeki işlemleri sürüyor

Haberler 21.08.2021 - 04:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

28 ubat davasnda verilen müebbet hapis cezalar kesinleen hükümlülerden dönemin MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral lhan Klç, dönemin Deniz Kuvvetleri Kurmay Bakan emekli Koramiral Aydan Erol, dönemin Genelkurmay ç Güvenlik Harekat Dairesi Bakan ve Babakan Askeri Badanman emekli Tümgeneral Kenan Deniz ile emekli Orgeneral Ahmet çörekçi cezaevine gönderilirken, 2sinin infaz ilemleri sürüyor.

stanbul Emniyet Müdürlüüne bal ekipler, Ankara Cumhuriyet Basavclnn yakalama karar sonrasnda kentte ikamet ettikleri belirlenen hükümlüleri gözaltna almak için adreslerine gitti.

Ekipler, dönemin MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral lhan Klç Fenerbahçe Orduevinde, dönemin Hava Kuvvetleri Komutan emekli Orgeneral Ahmet çörekçi, dönemin Deniz Kuvvetleri Kurmay Bakan emekli Koramiral Aydan Erol ve dönemin Genelkurmay ç Güvenlik Harekat Dairesi Bakan ve Babakan Askeri Badanman emekli Tümgeneral Kenan Denizi ikametlerinde gözaltna ald.

Hükümlüler salk kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Karar kapsamnda zmir Emniyet Müdürlüünce aranan dönemin Genelkurmay stihbarat Bakan emekli Korgeneral çetin Saner ise Silivride polise teslim oldu. Saner, salk kontrolünün ardndan Silivri Adliyesine götürüldü.

Öte yandan emekli Tugeneral dris Koralp de Bakrköy Adliyesine gelerek teslim oldu.

4 K CEZAEVNE GÖNDERLD

Hükümlü Ahmet çörekçi (89), salk kontrolünün ardndan getirildii çalayandaki stanbul Adliyesinde, Kovid-19 salgn artlar ve yalla bal salk sorunlar gerekçesiyle kapal otoparkta polis aracnda bekletildi. Ahmet çörekçinin ilemleri infaz savclnca dosya üzerinden yürütüldü. Daha sonra hüküm yüzüne okunan çörekçi, Silivri Cezaevine gönderildi.

lhan Klç (85), Aydan Erol (81) ve Kenan Deniz (73), Kartaldaki Anadolu Adliyesinde haklarndaki hüküm yüzlerine okunmasnn ardndan Silivri Cezaevine götürüldü.

dris Koralpin Bakrköy Adliyesinde, çetin Sanerin de Silivri Adliyesindeki ilemleri sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Basavcl, 28 ubat davasnda müebbet hapis cezas kesinleen 14 kii hakknda yakalama karar vermiti.

Müslümanlar filiyorlard

28 ubat sürecinde ad filemeler ile anlan Bat çalma Grubunun bakanln yapan dönemin Genelkurmay Harekat Bakan Orgeneral çetin Doan, kendisinin imzas olan 16 Nisan 1997 tarihli ve bütün asker birimlere gönderilen bir BçG belgesinde, laiklik aleyhtar faaliyetlerin arttn öne sürerek camilerin gözetim altna alnmasn emrediyordu.

Belgeye göre görevli asker personel camilere gidecek ve laiklik kart fiil ve sözleri hemen garnizon komutanlklarna bildirecekti.

Doan, daha önce filemelere ilikin bir gazeteye yapt açklamada, o belgeyi imzaladn itiraf etmi, Mademki irtica ile mücadele edeceksin, Duyum alnan yerlere personel görevlendirin, hangi camide kim ne demi bize bildirin demiizdir. Cumhuriyeti ve laiklii korumak bütün yurttalarn ortak görevidir. Silahl Kuvvetlerin elinde imknlar varsa tabii ki kullanacaktr. Adam laiklik kart eylem yapyorsa, hangi konumda olursanz olun onu uyarmanz ve ikyette bulunmanz lazm. sözlerini sarf etmiti.

Genelkurmay 2. Bakan Emekli Orgeneral çevik Bir de 28 ubat sürecinde, irticai faaliyetlerde bulunduu iddiasyla Müslümanlarn takibi için kurulan Bat çalma Grubu ile tannd. Ordu içinde faaliyet gösteren Bat çalma Grubu ile medyann gündemine geldi.

Ana Sayfaya Git