'3 aylar boyunca Mekke ve Medine'deki garipler yardım etmeli'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kutsal Emanetlerin getirilişinin 500. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuştu.

Haberler 07.05.2017 - 02:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan ve Medeniyet Hareketi tarafndan Bahariye Mevlevihanesinde düzenlenen Mukaddes Emanetler Inda balkl sempozyum ve sergisine Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan da dahil oldu. Kutsal Emanetlerin getiriliinin 500. yl dolaysyla düzenlenen etkinlikte emei geçenleri tebrik eden Erdoan, Mekke ve Medinede yardma muhtaçlara yard edilmesi gerekliliinden bhasetti

Erdoan, Mukaddes Emanetlere ev sahiplii yapyor olmamz milletçe bizim en büyük iftihar sebeplerinden biridir. Açkças bu emanetlere bizden daha iyi sahip çkabilecek, hiçbir ekilde saygda kusur etmeyecek bir baka millet olduunu da sanmyorum. ifadelerini kulland.

Erdoan, stanbuldan Mekke ve Medineye gönderilen Surre Alaylarnn bu hürmetin en önemli sembollerinden biri olduunu belirterek, sözlerine öyle devam etti:

1400lü yllarn bandan itibaren kutsal topraklara gönderilen bu alaylara stanbul ve Anadoluda ahali tarafndan verilen katklar da ilave edilirdi, eklenirdi. Böylece ortaya çkan mebla yol boyunca uranlan yerlerde ve özellikle Mekke, Medinede fakir fukaraya, bölge halkna datlrd. Surre Alaynn Anadolu Yakasnda yola çkt yerin adnn Ayrlk çemesi olarak ifade edilmesi dahi bal bana ibret vericidir. Fahrettin Paann Medine kuatmasnn balamasndan ksa bir süre önce Kutsal Emanetlerin son ksmlarn stanbula ulatrmak için gösterdii gayreti bir asr sonra saygyla yad ediyoruz.

Ana Sayfaya Git