300 bin kişiye iş sağlayacak

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Güzeloğlu, yapımında sona gelinen Silvan Barajı'nın 300 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Haberler 20.12.2019 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, valilik ve belediyedeki kurmaylaryla çkarma yapt Silvanda, muhtar, esnaf ve vatandalarla bir araya gelerek, müjdeler verdi. Yapmnda sona gelinen Silvan Barajnn 300 bin kiiye i salayacan ifade eden Vali Güzelolu, Artk bir eylerin deime zaman, bir eylerin anlama zaman, böyle gelmi böyle gitmeyeceini anlatma zaman olmaz vebal var, günah var. Milletin hakk, hukuku var burada inallah gelecek her gün bu deiimi hissetmemiz lazm dedi.

DYARBAKIRA HZMET YOLUNDA

Diyarbakra Hizmet Yolunda bulumas kapsamnda, Silvan ilçesine giden Güzelolunu kalabalk bir halk grubu karlad. Silvan Kaymakam Mehmet Uslu, Vali Yardmcs ve DSK Genel Müdür Vekili Dr. Ahmet Naci Helvac, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem, l Emniyet Müdür Vekili Alper Güne, Karayollar 9. Bölge Müdürü Ökke Ceylan, l Tarm Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Büyükehir Belediyesi ve DSK Daire Bakanlar, Silvan lçe Jandarma Alay Komutan Albay Fatih Ylmaz, Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii (DESOB) Bakan Alican Ebedinolu, Silvanl esnaflar ve vatandalar ile Köy ve Mahalle Muhtarlarnn katlm gösterdii toplantda bir araya gelen Vali Güzelolu, önce sorunlar dinledi.

Silvan Kaymakam Mehmet Uslu, ilçede yaanan sorunlarn çözümü adna bu tür ziyaret ve bulumalarn oldukça anlaml olduunu belirterek, Silvann temel sorun ve beklentilerine dair bir sunum yapt.

ESNAF DARE BAKANLII

DESOB Bakan Alican Ebedinolu, Güzelolunun göreve balad ilk günden itibaren esnafa ciddi anlamda desteklerinin olduunu belirterek, Esnaflarn temel sorunlarnn çözümü ve birebir muhatap alnmas yönünde, Esnaf Daire Bakanln belediye bünyesinde kurdu. Bu Türkiyede bir ilk. Sayn Güzeloluna teekkür ediyoruz dedi.

YEREL YÖNETMLERN HZMET

Zamann büyük bir deer olduunu ve zamann verimli kullanlmas durumunda önemli baarlarn salanacan belirten Güzelolu, boa geçmi zamann en büyük kayp olduunu söyledi. Özellikle yerel anlamda kalknma ve gelimenin önemini çok defa paylatklarn dile getiren Güzelolu, Yerel yönetimler millete hizmet eden anlayta olmaldr. Büyükehir Belediyesi yönetimindeki PKK uzantlar maalesef millete hizmet etmek yerine milletin gelirlerini Kandile akttlar iddiasnda bulundu.

SLVANIN ALTYAPISI YOK?

Silvann büyük bir ilçe olduunu, yatrm ve hizmetin en iyisini hak ettiini ifade eden Güzelolu, ama ilçede kanalizasyonlarn maalesef derelere aktn ve ilçede ciddi anlamda altyap sorununun yaandn belirterek öyle dedi; Bu sorunlarn çözümü için devlet kaynaklar gönderiyor. Bu kaynaklar devlet belediyelere altyap, su, kanalizasyon ve dier hizmet ilerini yapmak için gönderiyor. Ama kaynaklar ne oluyor terör örgütüne aktarlyor. Her hafta muhtarlarla toplant gerçekletiriyoruz. Toplantlarda muhtarlar sorunlarn dile getiriyor, hala eski su depolar ve yaanan su skntlar gündeme getiriliyor. Onlarca yldr sorunlar çözülmemitir. Terör örgütü uzantlar Büyükehir Belediyesinde ilk göreve geldiklerinde bu sorunlar çözme yerine yeni yaplan camileri kaçak yap durumuna düürmeye çaltlar. Caddelerde sahabe isimlerinin asl olduu levhalar söküp yerine terör örgütü üyesinin adn astlar. Personel kimlik kartlarndan Türk bayran söktüler. Yine ilk ileri teröristin mezarna çiçek brakmak oldu eklinde konutu.

BELEDYENN GELRLER ARTTI

Kaynaklarn bundan sonra son kuruuna kadar millete harcanacan dile getiren Belediye Bakanvekili Güzelolu, göreve geldikleri günden bu yana effaf ekilde yaptklar ihalelerden toplam 40 milyon TL tasarruf saladklarn vurgulad. 400 bin TL olan Büyükehir Belediyesi kira gelirlerini 2 milyon 800 bin TLye çkardklarnn altn çizen Sayn Güzelolu, Yani 7 kat, nereye gidiyordu bu paralar millete hizmet kaygs yoktu. Artk bir eylerin deimesi lazm. Bizim derdimiz ideoloji deil millete hizmet etmektir. Bu rakamlar bunun için veriyorum. Eer ben hizmet ettim diyorlarsa Silvanda neden bu kadar çok sorun var dedi.

SLVAN BARAJIYLA 300 BN KYE

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin çöpleri hala vahi ekilde depoladn belirten Güzelolu, Bu kentte reva m? Bunu amak için çalacaz. Silvanda kanalizasyon sistemi tam teekküllü çalyor mu? Hayr. Silvan nüfusu 86 bin, Türkiyede nüfus olarak birçok kentten büyük. Biz Silvan bamza taç etmiiz. GAP projesinden sonra en büyük yatrm Silvana yaplyor. 8 baraj 23 sulama kanal. 235 bin hektar toprak su ile buluacak. Silvan projesiyle 300 bin insan i sahibi olacak. Bu topraklara bereket ve zenginlik gelecek. Silvan projesini isteyen kim? Devletimiz, istemeyen kim terör örgütü. Bu projenin yaplmamas için ellerinden geleni yaptlar ve vatan evlatlarn ehit ettiler diye konutu.

Yaplan konumalarn ardndan Silvanl esnaf ve vatandalar, sorun ve taleplerini dile getirdi. Sorunlarn çözümü noktasnda gelen sorular mülki amirler ve Diyarbakr Büyükehir Belediyesi daire bakanlar cevaplad

Ana Sayfaya Git