300 bin kişiye iş sağlayacak

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Güzeloğlu, yapımında sona gelinen Silvan Barajı'nın 300 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

300 bin kişiye iş sağlayacak

İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, valilik ve belediyedeki kurmaylarıyla çıkarma yaptığı Silvan'da, muhtar, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, müjdeler verdi. Yapımında sona gelinen Silvan Barajı'nın 300 bin kişiye iş sağlayacağını ifade eden Vali Güzeloğlu, "Artık bir şeylerin değişme zamanı, bir şeylerin anlaşma zamanı, böyle gelmiş böyle gitmeyeceğini anlatma zamanı olmaz vebal var, günah var. Milletin hakkı, hukuku var burada inşallah gelecek her gün bu değişimi hissetmemiz lazım" dedi.

DİYARBAKIR'A HİZMET YOLUNDA

"Diyarbakır'a Hizmet Yolunda" buluşması kapsamında, Silvan ilçesine giden Güzeloğlu'nu kalabalık bir halk grubu karşıladı. Silvan Kaymakamı Mehmet Uslu, Vali Yardımcısı ve DİSKİ Genel Müdür Vekili Dr. Ahmet Naci Helvacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdür Vekili Alper Güneş, Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, İl Tarım Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Daire Başkanları, Silvan İlçe Jandarma Alay Komutanı Albay Fatih Yılmaz, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Silvanlı esnaflar ve vatandaşlar ile Köy ve Mahalle Muhtarlarının katılım gösterdiği toplantıda bir araya gelen Vali Güzeloğlu, önce sorunları dinledi.

Silvan Kaymakamı Mehmet Uslu, ilçede yaşanan sorunların çözümü adına bu tür ziyaret ve buluşmaların oldukça anlamlı olduğunu belirterek, Silvan'ın temel sorun ve beklentilerine dair bir sunum yaptı.

ESNAF DAİRE BAŞKANLIĞI

DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, Güzeloğlu’nun göreve başladığı ilk günden itibaren esnafa ciddi anlamda desteklerinin olduğunu belirterek, "Esnafların temel sorunlarının çözümü ve birebir muhatap alınması yönünde, Esnaf Daire Başkanlığını belediye bünyesinde kurdu. Bu Türkiye'de bir ilk. Sayın Güzeloğlu’na teşekkür ediyoruz" dedi.

YEREL YÖNETİMLERİN HİZMETİ

Zamanın büyük bir değer olduğunu ve zamanın verimli kullanılması durumunda önemli başarıların sağlanacağını belirten Güzeloğlu, boşa geçmiş zamanın en büyük kayıp olduğunu söyledi. Özellikle yerel anlamda kalkınma ve gelişmenin önemini çok defa paylaştıklarını dile getiren Güzeloğlu, ”Yerel yönetimler millete hizmet eden anlayışta olmalıdır. Büyükşehir Belediyesi yönetimindeki PKK uzantıları maalesef millete hizmet etmek yerine milletin gelirlerini Kandil’e akıttılar” iddiasında bulundu.

SİLVAN'IN ALTYAPISI YOK?

Silvan’ın büyük bir ilçe olduğunu, yatırım ve hizmetin en iyisini hak ettiğini ifade eden Güzeloğlu, ama ilçede kanalizasyonların maalesef derelere aktığını ve ilçede ciddi anlamda altyapı sorununun yaşandığını belirterek şöyle dedi; “Bu sorunların çözümü için devlet kaynakları gönderiyor. Bu kaynakları devlet belediyelere altyapı, su, kanalizasyon ve diğer hizmet işlerini yapmak için gönderiyor. Ama kaynaklar ne oluyor terör örgütüne aktarılıyor. Her hafta muhtarlarla toplantı gerçekleştiriyoruz. Toplantılarda muhtarlar sorunlarını dile getiriyor, hala eski su depoları ve yaşanan su sıkıntıları gündeme getiriliyor. Onlarca yıldır sorunlar çözülmemiştir. Terör örgütü uzantıları Büyükşehir Belediyesi’nde ilk göreve geldiklerinde bu sorunları çözme yerine yeni yapılan camileri kaçak yapı durumuna düşürmeye çalıştılar. Caddelerde sahabe isimlerinin asılı olduğu levhaları söküp yerine terör örgütü üyesinin adını astılar. Personel kimlik kartlarından Türk bayrağını söktüler. Yine ilk işleri teröristin mezarına çiçek bırakmak oldu” şeklinde konuştu.

BELEDİYENİN GELİRLERİ ARTTI

Kaynakların bundan sonra son kuruşuna kadar millete harcanacağını dile getiren  Belediye Başkanvekili Güzeloğlu, göreve geldikleri günden bu yana şeffaf şekilde yaptıkları ihalelerden toplam 40 milyon TL tasarruf sağladıklarını vurguladı. 400 bin TL olan Büyükşehir Belediyesi kira gelirlerini 2 milyon 800 bin TL’ye çıkardıklarının altını çizen Sayın Güzeloğlu, “Yani 7 katı, nereye gidiyordu bu paralar millete hizmet kaygısı yoktu. Artık bir şeylerin değişmesi lazım. Bizim derdimiz ideoloji değil millete hizmet etmektir. Bu rakamları bunun için veriyorum. Eğer ben hizmet ettim diyorlarsa Silvan’da neden bu kadar çok sorun var” dedi.

SİLVAN BARAJIYLA 300 BİN KİŞİYE İŞ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin çöpleri hala vahşi şekilde depoladığını belirten Güzeloğlu, “Bu kentte reva mı? Bunu aşmak için çalışacağız. Silvan’da kanalizasyon sistemi tam teşekküllü çalışıyor mu? Hayır. Silvan nüfusu 86 bin, Türkiye’de nüfus olarak birçok kentten büyük. Biz Silvan’ı başımıza taç etmişiz. GAP projesinden sonra en büyük yatırım Silvan’a yapılıyor. 8 baraj 23 sulama kanalı. 235 bin hektar toprak su ile buluşacak. Silvan projesiyle 300 bin insan iş sahibi olacak. Bu topraklara bereket ve zenginlik gelecek. Silvan projesini isteyen kim? Devletimiz, istemeyen kim terör örgütü. Bu projenin yapılmaması için ellerinden geleni yaptılar ve vatan evlatlarını şehit ettiler” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Silvanlı esnaf ve vatandaşlar, sorun ve taleplerini dile getirdi. Sorunların çözümü noktasında gelen soruları mülki amirler ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi daire başkanları cevapladı

Kaynak: Diyarbakır Söz