300 metreden yere çakılmış!

13 kahraman askerin şehit olduğu helikopter 300 metreden düştü, mühimmatı infilak etti

Haberler 02.06.2017 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Uludere lçesine bal enoba Beldesinden havalandktan ksa süre sonra yüksek gerilim hatlarna taklarak düen aralarnda 23üncü Jandarma Snr Tümen Komutan Tümgeneral Aydoan Aydnn da bulunduu 13 askerin ehit olduu elim helikopter kazasnn ayrntlar ortaya çkmaya balad.

Helikopterin yüksek gerilim hatlarna takldktan sonra 300 metre yükseklikten yere çakld, çkan yangnda içerisinde bulunan mühimmatn da patlad ifade edildi. Tümgeneral Aydn ve beraberindekilerin üs bölgelerini denetlemeye gittikleri, akam enobada iftar açtktan sonra birlie dönüe geçtikleri srada kazann meydana geldii belirtildi.

rnakn Uludere lçesine bal enoba Beldesinden havalandktan ksa süre sonra yüksek gerilim hatlarna taklarak düen helikoptarda ehit olan 13 askerden 7si için rnakta uurlama töreni düzenlenirken, aralarnda 23üncü Jandarma Snr Tümen Komutan Tümgeneral Aydoan Aydnn da bulunduu 6 askerin cenazesi ise otopsi için Ankara Adli Tp kurumuna gönderildi.

Kuzey Irak snrna yakn olan enoba Beldesindeki üs bölgelerini denetlemek üzere dün sabah saatlerinde rnak 23üncü Jandarma Snr Tümen Komutanlndan ayrlan Tümen Komutan ve Kato Da operasyonunu yöneten Tümgeneral Aydoan Aydn ile birlikte 2 albay, 1 yarbay, 1 binba, 3 yüzba, 1 üstemen, 2 baçavu ve 2 uzman çavu olmak üzere 13 askeri personeli tayan helikopterin dümesiyle ilgili detaylar belli oldu. Önceki gün gün boyunca askeri üs bölgelerini denetleyen Tümgeneral Aydn ve beraberindeki askeri heyet, akam saatlerinde enoba Beldesinde iftar açtktan sonra tümene dönmek üzere havaland.

Saat 20.55 sralarnda geçtii vadinin her iki yamacnda bulunan yüksek gerilim direklerine bal tellere taklan Couger tipi helikopter, ekseni etrafndan dönerek yaklak 300 metre yükseklikten yere çakld. Alev alan helikopterde mühimmat infilak etti. Parçalanan helikopterdeki personelin tamam ehit dütü.

VADDEN GEçEN NEHRN DER KIYISINA DÜTÜ

Düen helikopter, anayoldan yaklak 3 kilometre vadi içerisine dütüünü belirten yetkililer, helikopterin enoba Beldesinin içinden geçen nehrin dier kysna dütüünü, gece artlarnda bu yüzden enkaza geç ulatn söyledi.

GÜVENLK KORUCULARI VE KÖYLÜLER YARDIMA KOTU

Helikopterin dümesiyle birlikte çevre köylerde bulunan güvenlik korucular ve çok sayda köylü, enkaza ulamak için arama kurtarma birliklerine yardmc olmak için olay bölgesine geldi. AFAD ve 112 ekipleri halen bölgede intikal etti. Helikopterin dütüü bölgede geni güvenlik önlemi alnd.

Olay yeri inceleme ekipleri ehitlerin cenazelerinin hastanelere tanmasnn ardndan balad çalmalarna halen devam ediyor.

13 ASKERDEN 7SNE UURLAMA TÖREN

rnak 23üncü Jandarma Snr Tümen komutanlnda helikopter kazasnda ehit olan 13 askerden Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binba Koray Onay, Yüzba Nuri ener, Pilot Yüzba Serhat Snak, Astsubay Baçavu Mehmet Erdoan ve Uzman çavu Zeki Koç için uurlama törene düzenlendi.

Törene Babakan Yardmcs Mehmet imek, Milli Savunma Bakan Fikri Ik, çileri Bakan Süleyman Soylu, Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Salih Zeki çolak, Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Bülent Bostanolu, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Abidin Ünal, askeri erkan ve ehitlerin silah arkadalar katld.

ehit cenazelerinin katafalka konulmasndan sonra ehitlerin özgeçmileri okundu. Dini vecibelerin yerine getirilmesinden sonra 7 ehidin cenazesi omuzlara alnarak helikoptere tand. ehit cenazeleri helikopter ile rnak erafettin Elçi Havalimanna gönderildi. Cenazeler buradan iki uçak ile son yolculuklarna uurlanmak üzere memleketlerine gönderilecek.

7 EHT NERELERDE SON YOLCULUKLARINA UURLANACAK

Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker stanbul çatalca Nakka Mahallesi Mezarlnda, ehit Yarbay Songül Yakut Malatya merkez Garnizon ehitliinde, stihbarat Binba Koray Onay çanakkale Gelibolu ehitliinde, Kurmay Pilot Yüzba Serhat Snak Adana merkez Asri Mezarlnda, Piyade Yüzba Nuri ener stanbul ili Feriköy Mezarlnda, Piyade Astsubay Kdemli Bacavu Mehmet Erdoan Kayseri merkez Garnizon ehitliinde ve Piyade Uzman çavu Zeki Koç Osmaniye Düziçi Bostanlar Köyünde son yolculuuna uurlanacak.

Tümgeneral Aydoan Aydn, Albay Ouzhan Küçükdemir, Yüzba ilker Acar, Pilot Üstemen Abdülmütalip Kesikba, Astsubay Teknik Baçavu Fevzi Kral ve Piyade Uzman çavu Hakan ncekalin cenazeleri ise sabah kimlik tespiti için Ankara Adli Tp Kurumuna gönderildi.

KOMUTANLAR, HELKOPTERN KIRIMA URADII NOKTADA

Helikopterle kaza bölgesine gelen Orgeneral Akar ve kuvvet komutanlarnn bulunduu helikopterleri, havadan taaruz tipi Atak helikopterleri korudu. Daha sonra kazann olduu bölgeye ini yapan Orgeneral Akar ve komutanlar, helikopter enkaznn bulunduu bölgede incelemelerde bulundu. Orgeneral Akar ve beraberindekiler, daha sonra helikopterle bölgeden ayrld.

rnakta 13 askerin ehit olduu helikopter kazasnda düen Cougar tipi helikopterin, kalk yapt enoba 48inci Hudut Tugay Komutanl ile dütüü bölge arasnda yaklak ku uçuu 2 kilometrelik mesafe olduu belirtildi. Helikopterin Tugaydan kalktktan sonra yükselmeye devam ederken, bir tepenin üzerinde bulunan yüksek gerilim hattnn 2 teline çarpt belirtildi. Yüksek gerilim hattna çarpan helikopterin kendi ekseni etrafnda dönerek Hezil çay kenarnda bulunan aaçlk alana dütüü belirtildi. Düen helikopterin parçalarnn geni bir alana yaylrken, bölgedeki askeri birlikler enkaz bölgesindeki çalmalarn sürdürüyor.

KAZA KIRIM EKPNDEN NCELEME

Bu arada Ankaradan gönderilen kaza krm ekibi de, helikopterle bölgeye ulaarak çalmalara balad. Bölgede jandarma ve özel harekat timleri tarafndan geni güvenilk önlemleri alnrken, yüksek gerilim hattnn ise henüz onarlmad ve elektrik akmnn salanmad örenildi.

TRABZONDAN GELP KAZA YERNDE BAYRAK AçTI

Trabzonda nakliyatçlk ii yaptn söyleyen Abdullah Özer adl bir kii, bugün büyük bir Türk Bayra ile kaza bölgesine gelerek, bayrak açt. Ramazan ay nedeniyle buradaki askerlerle iftar yapmak için rnaka gelmeyi planladn belirten Özer, Ancak, bu elim helikopter kazas olduu için dün akam saatlerinde hemen rnaka geldik. Bu bayra, Trabzondaki bir dostumuzdan alp buraya getirdik. Bunu götürüp Kato Dana asacaz. Oradakiler her ban kaldrdklar zaman bu bayra görsünler diye dedi.

Ana Sayfaya Git