İşçilerin akıbeti meçhulleşiyor!

Kayyum'un seçim arifesinde işe aldığı, HDP'nin yönetime gelmesiyle işlerine son verilen 146 kişinin Belediye önünde başlattıkları "bekleyiş" sürüyor.

Haberler 08.05.2019 - 02:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur Belediye Binas önünde bekleyen içilerle ilgili dün iki gelime yaand. Uzun bir süredir sessizlik içerisinde olan ve kamuoyunda büyük tepki gören, AK Parti içileri neden sahiplenmiyor, seslerine duyarsz davranyor eletirilerinin yönetildii AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak, dün içileri ziyaret ederek, Belediye yönetimini eletirerek içilerin yanndayz dedi.

Öte yandan, HDP Sur Belediye Yönetimi de açklama yaparak, oluan maduriyetten AK Partiyi sorumlu tuttu. Buluttekin, Apar topar bir ekilde usulsüzlüklerle i alm yaplm ki; ie alnan personellerin banka hesap numaralar dahi alnmam. u an bir aylk ödemelerini dahi yapamyoruz. Sorumlusu biz deil, i almn usulsüz bir ekilde yapan AK Parti sorumludur dedi.

HABER MERKEZ

Merkez Sur lçe Belediyesine kayyum döneminde seçim arifesinde ie alnan ve HDP yönetiminin gelmesi ile iten çkarlan 146 içinin belediye binas önündeki mutlu bekleyileri devam ediyor. Belediye içileriyle ilgili dün AK Parti ve HDP cephesinden iki ayr açklama geldi.

çLERN BEKLEY

Yerel seçimlerden hemen önce kayyum tarafndan yönetilen Sur lçe Belediyesi tarafndan personel alm ilan yaymlanmt. Bu dönemde alnan 146 içi, seçimleri HDPli bakann kazanmas sonras, içi almlarnn usulsüz yapld gerekçe gösterilerek, sözlemeler fesh edildi. çi almnda sözlemelerde hukuksuzluk olduu iddiasyla iten atlan içiler, Sur Belediyesi önünde tekrar toplanarak oturup pankart açt.

AK PART L BAKANI

Uzun bir süredir tartma konusu olan içilerin maduriyetiyle ilgili yaanan sessizlik ve kamuoyunda AK Parti cephesinin olup bitene neden duyarsz kald yönündeki tepkiler yükselirken, dün AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak Belediye önündeki içileri ziyaret ederek, dikkat çekti.

ç EKMEYLE OYNANMI

Burada çok ksa bir açklamada bulunan Budak, belediyeyi eletirerek yöneticilerin hizmet yapmak yerine vatandalarn ekmek parasyla uratklarn öne sürdü. Budak, çi arkadalarmzn durumu ortada, hepsi süpürge ve kazma kürek içisi. Bu memleketin hizmete ihtiyac yok mu? Yakr m bu insanla. 3-5 içi arkadamzn ekmeiyle oynuyorlar. Ayptr, vicdanszlk yapmann bir anlam yok. çi arkadalarmz hukuki mücadelelerini balatt. Biz de onlarn yanndayz. ifadelerini kulland.

AKP SORUMLUDUR

Öte yandan, içilerin durumuyla tepkilerin oda haline gelen HDPli Belediye Ebakanlar Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir, kayyumun tepkilere neden olan bu içi almn incelemek üzere oluturduu komisyonun çalmalar sonucu personel almnda usulsüzlükler yapldnn anlalmas ardndan sözlemelerin iptal edildiini bir kez daha dile getirdi. Özdemir, kayyum atanmas ardndan 70 kiinin ie almnn gerçekletirildiini ve personellerin görevlerine devam ettiini söyledi. Ebakanlar, kayyumun seçim sonras yapt personel almnn usulsüz olduunu ve sözlemelerin usulsüzlükler nedeniyle iptal edildiini belirtti.

SYAS NEDENLERDEN DEL

Ebakan Filiz Buluttekin ise i sözlemelerinin iptal edilmesinin siyasi nedenlerden olmadn belirterek, Apar topar bir ekilde usulsüzlüklerle i alm yaplm ki; ie alnan personellerin banka hesap numaralar dahi alnmam. u an bir aylk ödemelerini dahi yapamyoruz. Siyasi nedenlerle böyle bir karar alnm olsayd, seçim öncesi alnan 70 kiinin sözlemesi iptal edilirdi. Ancak böyle bir durum söz konusu deil. 146 kiinin maduriyetinin sorumlusu biz deil, i almn usulsüz bir ekilde yapan AKP sorumludur dedi.

Ana Sayfaya Git