İşte vurulma anı!

DİYARBAKIR'da 2 yıl önce nevruz kutlamalarının yapıldığı alana, elinde bıçakla girmek isterken 'Dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un (23) vurulma anı görüntüleri, dava dosyasına konuldu. Olay yerinde görevli zırhlı araç ve TOMA'ların üzerindeki kameraların kaydettiği görüntülerde, Kurtut'un ayaklarına doğru ateş edilmesine rağmen koşmaya devam ettiği ve sonunda yol kenarında yere yığıldığı görüldü.

Haberler 11.04.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Malatyadan nevruz kutlamalarna katlmak için 21 Mart 2016 tarihinde Diyarbakra gelen ve elinde bçakla kutlamalarn yapld alana girmek isterken, Dur ihtarna uymad gerekçesiyle polis tarafndan açlan ate sonucu yaamn yitiren üniversite örencisi Kemal Kurkutun, vurulma anna ait görüntüler dava dosyasna girdi.

GÖRÜNTÜLER DAVA DOSYASINA GRD

Olay yerinde bulunan zrhl polis araçlar, TOMAlar ve çevredeki sitelerin güvenlik kamera kaytlar dava dosyasna girerken, görüntülerde yaanan olayn bütün detaylar ile yer ald görüldü. Görüntülerde, Kurkutun üstü çplak halde ve elinde bçak ile polislerin arasndan geçtii, bu arada baz polislerin havaya ate açt, buna raman Kurkutun komaya devam ettii görülüyor. Kemal Kurkut koarken, polislerin ayaklarna doru ate ettii, vurulan Kurkutun bir süre daha kotuktan sonra yolun kenarna yld görülüyor.

POLS MEMURU TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Üniversite örencisi Kemal Kurkutu vurarak öldürdüü iddia edilen polis memuru Y..nin Olas kastla adam öldürme suçundan 20 yldan 25 yla kadar hapis istemiyle yarglanmasna Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinde devam ediliyor. Olay nedeniyle 3 ay açkta kaldktan sonra görevine dönen ve tutuksuz yarglanan polis memuru Y.., Olay srasnda 50-60 el ate edildi. En az 10 polis memuru ate etti. Olay yerindeki bo kovanlar toplamadk. Kimin topladn bilmiyorum ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git