İşte yapılan tüm itirazlar…

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK'ya itiraz süreci tamamlandı. Siyasi partiler 25 ildeki bazı seçim sonuçlarına itiraz etti. AK Parti aralarında İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 9, MHP 6, CHP 5, İYİ Parti 4, HDP 5, Saadet Partisi ve Demokrat Parti 1 ilde itiraz başvurusu yaptı. Dört ilde ise bağımsız adayların itirazları oldu.

Haberler 11.04.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siyasi partiler, 25 ildeki baz seçim sonuçlarna ilikin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) itirazda bulundu. l seçim kuruluna ve il birletirme tutanaklarna kar 8 Nisanda balayan YSKya itiraz süreci tamamland.

AK PARTNN TRAZLARI

AK Parti, itiraz sürecinde aralarnda stanbul ve zmirin de aralarnda bulunduu 9 ilde itiraz bavurusu yapt.

AK Parti stanbul l Bakanl, 38 ilçede oylarn yeniden saylmas talebine ilikin dilekçesini, YSKya gönderilmek üzere il seçim kuruluna verdi. AK Parti ayrca, Büyükçekmecedeki seçimlerin yenilenmesi talepli olaanüstü itiraz dilekçesini de stanbul l Seçim Kuruluna sundu.

YSK, AK Partinin talebini ksmen kabul ederek stanbulda 51 sandn tekrar saylmasna hükmetti. Kurul, Büyükçekmece ilçesiyle ilgili talepleri ise daha sonra karara balayacak.

zmirde AK Parti Urla lçe Bakanl, oy tasnifi srasnda baz sandk birletirme tutanaklarnda geçersiz oylarn hatal ilendii gerekçesiyle YSKya itirazda bulundu. AK Parti zmirin Buca, Gaziemir, Selçuk ve Tire ilçelerinde de seçim sonuçlarna itiraz etti.

AK Parti, Bartnda geçerli olarak kaytlara giren oylarn yeniden saylmas için itirazda bulundu.

Kesin olmayan sonuçlara göre CHPli Alpay Varn kazand Tekirda arköy ilçesinde de AK Parti geçersiz oylarn saylmas için YSKya bavurdu.

AK Parti, Afyonkarahisarn Fethibey beldesinde, Kocaelinin zmit ilçesi ile anlurfann Suruç ilçelerinde de itiraz ederek geçersiz oylarn tekrar saylmasn talep etti.

Denizlinin Honaz ilçesindeki seçim sonucuna itiraz eden AK Parti, kstll bulunan kiilerin oy kulland gerekçesiyle seçimin iptal edilerek yenilenmesi için bavuru yapt. AK Parti Denizlinin Babada ve Serinhisar ilçelerinde ise oylarn tekrar saym için YSKya bavurdu.

AK Parti, Hakkaride il merkezi ve Yüksekova ilçesinde oylarn yeniden saylmas için YSKya itirazda bulundu.

MHPNN TRAZ ETT YERLER

Adana l Seçim Kurulunca, Saadet Partisinin itiraz üzerine Kozan ilçesinde MHPli Nihat Atlnn belediye bakan seçildiine ilikin seçim tutanann iptaline karar verildi. MHP, kararla ilgili YSKya itirazda bulundu.

MHP, kesin olmayan sonuçlara göre AK Partili adayn kazand Aksaray Belediye Bakanl seçiminde geçersiz oylarn yeniden saylmas için YSKya itiraz bavurusu yapt. MHP, Aksarayn Güzelyurt ilçesinde de tüm oylarn yeniden saym talebiyle seçim sonuçlarna itiraz etti.

AK Parti adaynn kazand Osmaniyenin Bahçe ilçesinde, MHP seçimin iptali ve tüm sandklarn yeniden saylmasyla ilgili YSKya bavurdu.

MHP, Karsta belediye bakanl seçiminin iptali, Idrda ise belediye bakanl seçiminin iptali ya da baz sandklardaki seçimin iptali için itirazda bulundu.

MHP, Afyonkarahisarn Salar ve Klnçarslan beldelerinde geçersiz oylarn yeniden saym için itiraz etti.

CHPNN BAVURULARI

CHP, Kocaelide meclis üyelii sonuçlarna itiraz etti, tüm oylarn saylmasn istedi.

CHPnin Bursa Büyükehir Belediye Bakan Aday Mustafa Bozbey de seçim sonuçlarna ilikin itiraz dilekçesi verdi. Dilekçede, geçersiz oylarn gerekçesi tutanakta belirtilmedii için yeniden saylmasna, birletirme tutanaklarnda var olan maddi hatalarn düzeltilmesine, tüm bu hususlarn sonucu dorudan etkileyecek olmas nedeniyle oylarn yeniden saylmasna karar verilmesi talep edildi.

Tekirdan Süleymanpaa ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti aday Cüneyt Yüksel, Hayrabolu ilçesinde de AK Parti aday Osman nan kazand. CHP her iki ilçede de geçersiz oylarn yeniden saylmas için önce ilçe sonra il seçim kuruluna bavurdu, daha sonra itiraz YSKya tad.

Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti aday Eyüp Aytekinin bin 819, CHP aday Bar Demircinin bin 816 oy ald Artvinin Yusufeli ilçesinde CHP, YSKya seçimin yeniden yaplmas için olaanüstü itiraz bavurusunda bulundu.

CHP, Malatyann Akçada ilçesinde geçersiz saylan oylarn yeniden incelenmesi için Yüksek Seçim Kuruluna bavurdu.

Y PARTNN TRAZLARI

Y Parti Afyonkarahisarda, AK Partinin kazand Afyonkarahisar Belediye Bakanl seçimiyle ilgili 249 sandktaki birletirme tutanaklarnn düzeltilmesi için YSKya itirazda bulundu.

Kocaelinin Körfez ilçesinde de seçim sonuçlarna itiraz eden Y Parti, geçersiz oylarn saylmasn istedi.

Y Parti, Kahramanmaran çalayancerit ilçesinde de sonuca itiraz etti, tüm oylarn yeniden saymn talep etti.

Denizlinin Baklan ilçesindeki seçim sonucuna da itiraz eden Y Parti, 14 sandktaki oylarn yeniden saym için bavurdu.

DER TRAZLAR

Saadet Partisi, Bitliste seçimin iptali, Bitlisin Adilcevaz ilçesinde oylarn yeniden saylmas için YSKya bavurdu.

HDP, AK Parti adaynn kazand Mersinin Akdeniz ilçesinde seçimin iptali, Muta, anlurfann Viranehir ilçesinde, Bitlis ve Bitlisin Tatvan ilçesinde oylarn yeniden saylmas için itirazda bulundu.

HDP Hakkarinin emdinli ilçesi ile Yüksekova ilçesine bal Esendere beldesinde de oylarn yeniden saylmas için YSKya bavurdu.

Samsunda, Bamsz Büyükehir Belediye Bakan Aday olan Bamsz Samsun Milletvekili Erhan Usta, Alaçam, Yakakent ve Canikin dndaki ilçelerde oylarn yeniden saylmas talebiyle YSKya bavurdu. Samsunda kesin olmayan sonuçlara göre AK Partili aday Mustafa Demir, seçimi önde tamamlamt.

Gümühanenin Kelkit ilçesinde bamsz aday Ünal Ylmaz, YSKya itirazda bulundu.

Kahramanmaran Türkolu ilçesinin Bamsz Belediye Bakan Aday Mustafa Tahan ilçedeki tüm oylarn yeniden saylmas için YSKya itiraz etti.

Muta bamsz aday erafettin Yatç da oylarn yeniden saylmas için YSKya bavurdu.

Demokrat Parti de Göle Belediye Bakanl için kullanlan oylarn saym için YSKya itiraz etti.

Ana Sayfaya Git