İdlib şehitleri uğurlandı

Şehit uzman çavuşlar, memleketleri Samsun ve Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı

Haberler 28.02.2020 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

dlib bölgesindeki Türk Silahl Kuvvetleri unsurlarna hava saldrs sonucu ehit olan Uzman Onba ükrü Elibol ve uzman çavu Soner Enes Baykuun cenazesi, memleketlerinde gözyalar içerisinde topraa verildi.

KAHRAMANMARA EHD

ehit Uzman çavu Soner Enes Baykuun cenazesi, Hac Mustafa Mahallesindeki baba ocanda helallik alndktan sonra Malik Ejder Camiine götürüldü. Burada düzenlenen törene, Kahramanmara Valisi Vahdettin Özkan, Salk Bakan Yardmcs Prof. Dr. Muhammet Güven, Garnizon Komutan Albay Mehmet Emin Terziolu, Büyükehir Belediye Bakan Hayrettin Güngör, askeri ve mülki erkan ile ehidin ailesi ve vatandalar katld.

EHDE SON GÖREV

Cenazenin musalla tana konulmasnn ardndan ehidin ailesi ve yaknlar tabuta sarlp at yakt. Aye Bayku, einin tabutundaki Türk bayran okayp gözya döktü. Anne Zeynep Bayku ise, ehit annesi oldum, ehitler ölmez diyerek olunun tabutunu okad.

ehidin aabeyi Onur Bayku da kardeinin tabutuna dokunup, Kalk kurban olduum kardeim, kalk da bak sana neler yapm arkadalarn, devrelerin. Kalk kardeim dedi. Daha sonra alayan kardei Furkan Emreden alamamasn isteyen Onur Bayku, Soner Enes Baykuun fotorafn gazetecilere göstererek, Burada alayan birini görüyor musunuz siz? Benim kardeim gülüyor dedi.

l Müftüsü Celal Sürgeçim kldrd namazn ardndan askerler tarafndan omuzlara alnan ehit Soner Enes Baykuun cenazesi, mahalle mezarlnda topraa verildi.

SAMSUNDA TOPRAA VERLD

Buarada Uzman Onba ükrü Elibolun cenazesi, memleketi Samsunda topraa verildi.

ehidin Türk bayrana sarl naa cenaze nakil aracyla Alacam ilçesine bal Umutlu Mahallesindeki babaevinin önüne getirildi.

Helallik alnmasnn ardndan ehit Elibolun naa, Toklu Camisine götürüldü.

ehidin annesi Vahide Elibol ile 8 aylk hamile ei Özlem Elibol, ambulanslarda bekletildi. ehidin ei, görevlilerin de yardmyla einin tabutuna sarlarak vedalat.

Elibolun cenazesi, ikindi vakti klnan cenaze namaznn ardndan ayn mahalledeki aile kabristanlnda topraa verildi.

Öte yandan ehit ükrü Elibolun sosyal medyadan yapt son paylamlar, üzüntüye neden oldu.

ehidin 8 aylk hamile eiyle yapt paylamlarn yan sra 22 Ocakta domam kzna Zeynep yazl satn ald kyafetleri fotoraflayarak, Babasnn kzmza hediyeleri ifadesini kulland görüldü.

Ana Sayfaya Git