İflas mı etti?

Dicle Üniversitesi, bünyesindeki hastanelerin tıbbı sarf malzemesi alım ihalelerinin bedellerini ödememesi hastaneler iflas mı etti sorusunu gündeme getirirken, DTSO yetkililer hakkında "suç duyurusunda" bulunmaya hazırlanıyor.

Haberler 22.04.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesinin tbb sarf malzemesi almnn ihale bedellerini firmalara ödemeyerek açkça suç iledii bildirildi. Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas, ilgililer hakknda suç duyurusunda bulunacaklarn açklad.

Dicle Üniversitesinin (D.Ü.) ihaleye çkard tbbi sarf malzemelerinin ihalesini kazanan firmalara ödenek yokluu nedeniyle ödeme yapmamasna Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odasdan (DTSO) tepki geldi. Konuya ilikin yaplan yazl açklamada, Dicle Üniversitesinin yapt ihaleyle temin ettii tbb sarf malzemesinin ihale bedellerinin ilgili firmalara ödenmemesi suç olarak nitelendirildi. Açklamada, Dicle Üniversitesinin yetkilileri gerçekletirdikleri tbbi sarf malzemesi alm ihalelerinin bedelini ilgili firmalara ödemeyerek yasalar açkça ihlal etmektedirler. ifadeleri kullanld.

AçIKçA SUç LEMEKTEDR

Yazl açklamada öyle denildi; Ekonomik skntlar gerekçe göstererek almn yapm olduu tbbi/medikal sarf malzemelerin ödemelerini yapmayan üniversite yönetimi, 4734 Sayl Kamu hale Kanununun 5. Maddesinde belirtilen Ödenei bulunmayan hiçbir i için ihaleye çklamaz. ile 4 Mart 2009 tarih ve 27159 sayl Resmi Gazetede yaynlanan Mal Alm haleleri Uygulama Yönetmeliinin 4. Maddesinde belirlenmi olan Ödenei bulunmayan hiçbir i için ihaleye çklamaz. amir hükümlerine aykr davranarak açkça suç ilemektedir Açklamada ayrca, Dicle Üniversitesinin sorumluklarn eksiksiz yerine getirme çars yapld.

SUç DUYURUSUNDA BULUNACAIZ

Dicle Üniversitesi yönetiminin benzer durumun çevre il üniversitelerinde yaandna dair savunmasna dikkat çekilen açklamada, bu tür gerekçelerin kabul edilebilir bir gerekçe olmayaca ifade edilen açklamada, Dicle Üniversitesinin Bat ilerindeki firmalardan temin ettii tbbi sarf malzeme bedellerini zamannda ödemesini yaptn, Diyarbakr firmalarnn ödemesinin yaplmamasn hakszlk ve hukuksuzluk olarak deerlendiridi. Açklamada, Tamamen haksz ve hukuka aykr bir yöntemle alacaklar ödenmeyen firmalarn hak ettikleri alacaklarnn ivedilikle ödenmemesi durumunda ilgililer hakknda suç duyurusunda bulunacamz kamuoyunun bilgisine sunuyor, ilgili tüm kurum ve kurulu yetkililerini göreve davet ediyoruz denildi.

Ana Sayfaya Git