İki yıl sonra!

Terör ve şiddetin hayatı karartığı Diyarbakır'da yüzler tebessüm ederken, 2 yıl aradan sonra Tarım Fuarıyla şehir hareketlenecek. Vali Aksoy, "Tarımda istenilen noktaya gelinecek" dedi.

Haberler 06.04.2017 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör eylemleri ve çatmalar nedeniyle Diyarbakrda 2 yldr ertelenen Tarm ve Hayvanclk Fuar, 18-22 Nisan tarihleri arasnda yeniden açlyor.

ODA BAKANLARIYLA

Diyarbakrdaki baz sivil toplum kurulularnn temsilcileriyle fuarn yaplaca alanda incemelede bulanan Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy, fuarn kentin tarmsal ve hayvanclk alannda önemli katklar salaycan söyledi. Fuar alannda yenileme çalmalarnn yapldn anlatan Vali Aksoy, unlar söyledi:

FUAR ALANI GELED

Diyarbakrda 18-22 Nisan tarihlerinde Tarm ve Hayvanclk Fuar düzenlenecek. Fuar alanmzn yeniden düzenlenmesi konusunda Kalknma Bakanl ile Diyarbakr Ticaret Sanayi Odasnn katklaryla 3.5 milyon liralk bir yatrmla daha iyi bir konuma getirildi. Bölgede fuarclk anlamnda daha güzel bir organizasyon yapmaya frsat dodu.

TARIM ALANI GENLYOR

Diyarbakr önemli bir tarm ehri. Tarmsal üretimlerin daha üst bir noktaya tanmas adna Devlet Su leri Genel Müdürlüünce yürütülen önemli sulama projeleri var. Silvan Baraj bata olmak üzere bir çok alanda yatrmlarn devam ettiini, yaplan barajlarda iletim hatlar çalmalar devam ediyor. Sulu tarma geçildiinde bölgedeki tarmsal üretimin daha iyi bir konuma gelecek ve ürün çeitlilii artacaktr. Önümüzdeki dönemde Diyarbakr tarmda daha fazla söz sahibi olacak ve tarm ekonomisinde daha iyi bir konuma kendisini tayacak.

FUAR ORGANZASYONU

Fuar organizasyonunun kentin tarm ve hayvanclk ehri olma noktasnda önemli katklar da beraberinde getireceini ifade eden Aksoy, özellikle fuarlarda son gelitirilen ürünlerin tantmnn yapldn, tarmda inovasyonun daha iyi bir noktaya tanmas adna yeni çalmalarn ortaya konulduu organizasyonlar olduunu kaydetti. Aksoy, fuarn tarm ve hayvancla katk sunmasn beklediklerini anlatarak, fuar organizasyonunda emei geçenlere teekkür etti.

YÜZDE 20 BÜYÜME YAANDI

Fuar alannda incelemelerde bulunan Vali Aksoya elik eden Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Ahmet Sayar da, bu yl düzenlenecek fuara büyük bir ilginin olduunu belirterek, Fuar alanmzn fiziki alt yapsn iyiletirdik. Tarm aletleri için 4 bin 200 metre karelik alannda bir sergi alan oluturduk. u anda fuara büyük bir ilgi var. Bir önceki dönemi kyasladmz zaman katlmda yüzde 20 büyüme yaand diye konutu.

Ana Sayfaya Git