İletişim Başkanlığı belirleyecek

Devletin tüm birimlerinin iletişim standartlarını İletişim Başkanlığı belirleyecek

Haberler 20.04.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoann imzasyla bugün Resmi Gazetede yaymlanan karara göre, devletin tüm birimlerinin iletiim standartlarn Cumhurbakanl letiim Bakanl belirleyecek.

Cumhurbakan Erdoann imzasyla Resmi Gazetede yaymlanan kararla 14 sayl letiim Bakanl Tekilat Hakknda Cumhurbakanl Kararnamesinde deiiklik yapld. Düzenlemeyle Cumhurbakanl letiim Bakanlnn görevlerini düzenleyen maddeye, kamu kurum ve kurulularnca uygulanacak kurumsal iletiim standartlarn belirlemek bendi de eklendi. Buna göre, devletin tüm birimlerinin iletiim standartlarn Cumhurbakanl letiim Bakanl belirleyecek.

AA ÜZERNDE DENETM YETKS

Yaplan deiiklikle ayrca Cumhurbakanl letiim Bakanl, her yl kendi bütçesinin Anadolu Ajans bölümündeki ödenei amamak üzere Anadolu Ajans ile en çok 5 yllk sözleme yapmaya yetkili olurken, Anadolu Ajansnn faaliyet, bütçe, örgütlenme ve insan kaynaklar yönetimi üzerinde denetim yetkisine de sahip hale geldi. Bu denetime ilikin usul ve esaslar Cumhurbakanl letiim Bakanl tarafndan belirlenecek. Yaplacak sözlemede Anadolu Ajans yöneticilerinin atanma yollar da tanmlanacak.

Prof. Dr. Fahrettin Altun idaresinde, yurt içinde ve uluslararas alanda Türkiyenin iletiim ve tantm faaliyetlerini yöneten Cumhurbakanl letiim Bakanlnn yetkileri arasnda Basn lan Kurumunun denetimi de bulunuyor. TRT de Cumhurbakanl letiim Bakanlnn ilgili kurumu olarak faaliyet gösteriyor.

Ana Sayfaya Git