İnçi çetesine şok operasyon

Küçük kız çocuklarına fuhuş, erkeklere de hırsızlık yaptıran çete, üç ilde yapılan operasyonla çökertildi. Çete reisi olduğu iddia edilen İdris İnçi'nin aralarında bulunduğu 40 kişiden 23'ü tutuklandı.

Haberler 04.11.2019 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DHAnn haberine göre, Diyarbakr, stanbul ve Mardinde uyuturucu ticareti, yama, tehdit, darp, kiiyi hürriyetinden yoksun brakma suçlarn ileyen çeteye yönelik operasyon yapt. Diyarbakr polisinin yalar küçük kz çocuklarna fuhu, erkek çocuklarna hrszlk yaptran çeteye yönelik 3 ilde yapt operasyonda 40 kii gözaltna alnd.

Nç LE 23 K TUTUKLANDI

Emniyetteki sorgulamalarnn ardndan, aralarnda çete lideri dris nçinin (30) de olduu 40 kii sevk edildikleri Adli mercilerce, 23 üpheli tutuklanarak cezaevine konuldu. nçinin cinsel istismarda bulunup, hamile brakt 17 yandaki G.K.yi fuhu ebekesinin bana getirdii öne sürüldü. stanbul ilide 3 Ekim tarihinde iki grup arasnda çkan çatmann çeteyle balantl olduu bildirildi.

DYARBAKIR-Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri; Diyarbakr, stanbul ve Mardinde uyuturucu ticareti, yama, tehdit, darp, kiiyi hürriyetinden yoksun brakma suçlarn ileyen çeteye yönelik operasyon yapt.

Demirören Haber Ajansnn haberine göre, Operasyonda çete lideri dris nçinin de bulunduu 25 üpheli gözaltna alnd. üphelilerin evlerinde yaplan aramalarda ise, 11 gram kokain, 86 gram esrar, 25 bin 172 hap, 1 adet otomatik tabanca, 5 adet tabanca, 3 adet kuru sk, silahlara ait arjör ve 166 adet fiek ile çok sayda çalnt mal ve ziynet eyas ele geçirildi. üphelilerden adliyeye sevk edilen çete lideri dris nçi ve 9 kii tutukland, 11 kii adli kontrolle serbest brakld, 4 kii ise etkin pimanlk yasasndan yararland.

YAI KÜçÜK KIZLARA FUHU, ERKEKLERE HIRSIZLIK YAPTIRIYORLARDI

Ya küçük kzlara fuhu yaptrd öne sürülen çete lideri nçinin 17 yanda G.K.ye cinsel istismarda bulunduu, hamile kalan kz daha sonra da fuhu ebekesinin bana getirdii belirlendi. G.K., sorgusunun ardndan mahkemece adli kontrolle serbest brakld. üphelilerin küçük yataki erkek çocuklar da hrszlk için bata Mardin olmak üzere yakn illere gönderdikleri örenildi.

CEZAEVNDEN çIKINCA çETE KURDU

Cinayet suçundan cezaevinde bulunan çete lideri dris nçinin, tahliye olduktan sonra fuhu, hrszlk ve uyuturucu çetesi kurduu, Diyarbakr polisinin baarl operasyonlar nedeniyle stanbula kaçt belirlendi. nçinin stanbulda torbac olarak adlandrlan uyuturucu satclarn yönettii tespit edildi. nçi, Diyarbakra dönünce gözaltna alnd.

ÖZEL EKP STANBULA GTT

Öte yandan Diyarbakr Kaçakçlk ve Organize Suçlar ube Müdürlüü bünyesinde kurulan özel ekip de stanbula gönderildi. Burada çete elemanlarn takip eden ekipler, stanbul polisiyle koordineli çalarak birçok adrese e zamanl operasyon yapt. Bu operasyonlarda da 15 kii gözaltna alnd. üphelilerden 13ü tutukland. Böylelikle çeteye yönelik operasyonda tutuklanan says 23e çkt

LDE çATIANLAR DA çETE ELEMANI

stanbul ilide 3 Ekim tarihinde iki grup çocuklara aldr etmeden silahl çatmaya girdi. Olayda 1 kii gözaltna alnd. Olaydan sonra çalmalara balayan polis 1i kadn 13 kiiyi gözaltna ald. çatmaya giren uyuturucu satclarnn da bu çetenin elemanlar olduu örenildi.

Ana Sayfaya Git