"İnsan hayatı bu kadar ucuz değildir"

Toplumu ve geleceği tehdit eden "uyuşturucu bağılılığına" dikkat çeken HÜDA-PAR Gençlik yapılanması, çağrıda bulundu. "İnsan hayatı bu kadar ucuz değildir"

Haberler 23.02.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Gençlik Kollar olarak tekilatlarnn olduu il ve ilçelerde Uyuturucu Kullanma, Kullanlma temasyla uyarc ve hatrlatc brandalar astklarn söyleyen Kaya, herkesi bu konuda seferber olmaya davet ettiklerini ifade etti.

Türkiyede uyuturucuyu en az bir defa kullananlarn saysnn bir milyon 300 kii iken tutuklanan saynn ise 50 bin olduunu söyleyen Kaya, Uyuturucu illeti her geçen gün toplumumuzu ve geleceimizi tehdit altna almaktadr. Uyuturucu kullanm ya ilkokul çana kadar dümü. Okul önlerinde çeteler tarafndan parsellenerek bölütürülmütür. Hükümet yetkilileri ve bu ile uraanlar uyuturucu istatistiklerini bir tarafa brakp bu ile mücadele etmelidirler. Biran önce uyuturucu ile mücadele projesini hayata geçirmeleri gerekiyor. Türkiyede paylalan istatistiklere göre en az bir kez uyuturucu kullananlarn says bir milyon 300 ve bu ite tutuklananlarn says 50 bin kii olarak belirtilmektedir. dedi.

HÜDA PAR Gençlik Kollar olarak uyuturucuyla mücadele kapsamnda birçok çalma yaptk

HÜDA PAR Gençlik Kollar olarak ellerinden gelen çalmay yapacaklarn ve uyuturucuyla mücadele konusunda herkesi seferber olmaya davet ettiklerini sözlerine ekleyen Kaya, Uyuturucu iletine buluan gençlerimiz hakknda yaptmz aratrmalar neticesinde, bu gençlerin uyuturucuya bulumalarnn ana sebepleri arasnda genellikle ailelerin gençlerle ilgilenmemesi, bu gençlerin kendi arkada çevresi yüzünden bu ie bulatklarn tespit ettik. Bununla beraber gençlerin isizlii bu ie bulamalarna sebebiyet vermitir. Bizler de HÜDA PAR Gençlik Kollar olarak uyuturucuyla mücadele kapsamnda birçok çalma yaptk ve yapmaya devam edeceiz. Bunlarla beraber bir siyasi partiye olmamz hasebiyle bu ii gündem yaparz, daha sonra bu iin mücadele kapsamnda devlet yetkilileri ve bu ile uraan bürokratlar da bu ie eilmelidir. Gençlik kollar olarak hemen hemen tekilatlarmzn bulunduu her il ve ilçede Uyuturucu Kullanma, Kullanlma temasyla brandalarmz astk. Halk tarafndan bu ie sahiplenilmesi gerektiini deklare ettik. Uyuturucuyla mücadele kapsamnda birçok çalmamz oldu. Herkesi bu konuda seferber olmaya davet ediyoruz. Bizler de bu i için elimizden geleni yapacaz ve yapmaya devam edeceiz. diye konutu.

AMATEM ve çAMATEM gibi tedavi merkezleri yetersiz kalyor

Madde bamllyla mücadele konusunda tedavi merkezlerinin yetersiz kaldn söyleyen Kaya, Uyuturucuyla mücadele kapsamnda birçok aile ile görütük. Baz il ve ilçelerimizde bu ie bulaan kiiler bizzat gelip partimize müracaat etmi ve bu illeti brakacaklarn söylemiler. llerden aldmz bilgilere göre u ana kadar AMATEM ve çAMATEM gibi tedavi merkezlerin yetersiz kalndn, bu ie bulaan kiilerin saysnn daha fazla olduunu örendik. Örnein dou illerinde 15-20 yatakl AMATEM ve çAMATEMleri var. Bu tedavi merkezleri ve kapasiteleri çok az ve yetersizdir. Zira bir mahallede en az 200-300 gencin bu ie bulat görülüyor. Bunu il geneline çarptmzda karmza korkunç bir rakam çkyor. Dolaysyla bunlarn tedavileri için daha çok yatakl tedavi merkezlerin olmas gerekiyor. ifadelerini kulland.

Uyuturucuyla mücadele konusunda en büyük görev ailelere düüyor

Ailelere de önemli çar ve tavsiyelerde bulunan Kaya, Sözlerini öyle sürdürdü: Uyuturucuyla mücadele konusunda ailelere düen çok büyük sorumluluklar bulunmaktadr. Ebeveynler özellikle çocuklarna büyük ilgi ve sevgi göstermelidirler. Kesinlikle bakalarnn yapt gibi çocuklarn odalara kapatp onlara ceza vermemelidirler. çocuklarn sürekli takip altnda tutmaldrlar. çocuklarn bu ie bulatran kiileri tespit edip direkt yetkili mercilere bildirmeleri gerekiyor. Bundan dolay uyuturucuyla mücadele konusunda en büyük görev ailelere düüyor. Ayrca okul yöneticileri ve öretmenler de uyuturucuya bulaan ve bulatran kiileri tespit edip ailelerine bildirmelidir. Aileler de bunun takibatn yapp ilgili yerlere iletmelidir.

Açklanan uyuturucu istatistikleri bu iin vahim boyutunu ortaya koyuyor

Kolluk güçleri tarafndan yaplan operasyonlarda genellikle bu kadar TLlik uyuturucu yakaland denilmesinin bu ii cazip bir hale getirdiini söyleyen Kaya, Halkn yarsndan fazlasnn fakir olduu ve bete birinin açlk snrnn altnda olduu bir ülkede, uyuturucu ile alakal yaplan operasyonlarda genellikle bu kadar TLlik uyuturucu yakaland denmesi bu ii cazip bir hale getiriyor. Ayrca yaplan operasyonlarda bu ii üstlenen devletin yetkilileri, emniyet birimleri yaptklar uyuturucu operasyonlarnda bu kadar insan öldü demeleri bu iin vahimlik durumunu ortaya koyuyor. nsan hayat bu kadar ucuz deildir. nsan deerli bir varlktr. dedi.

Bu illeti brakmak isteyen genç kardelerimiz kendi kötü çevrelerini deitirmeleri gerekiyor

Son olarak uyuturucu illetine bulaan gençlere de önemli tavsiyelerde bulunan Kaya, Uyuturucu illetine bulaan genç kardelerimizi görünce büyük bir üzüntü duyuyoruz. Bizler bu genç kardelerimize baz tavsiyelerde bulunacaz. Öncelikle unu söylemek gerekir ki, bu genç kardelerimiz kendi çevrelerini deitirmeleri gerekiyor. slami bir çevreye bürünmeleri için slam ile hemhal olmu genç kardelerimizle bir arada hareket ederek, bu illetten kurtulabilirler. Onlarla beraber kendi yaamlarn da slami bir yaam modeline sokmalar gerekiyor. Kuran-i iklimden geçmeleri gerekiyor. Kuran- Kerimi okumay biliyorlarsa okumal, anlamn okuyup kendini çevresine anlatmal. Eer Kuran okumay bilmiyorlarsa Kuran- Kerimi okuyup örenmeleri gerekiyor. Bizler de bu genç kardelerimize yardmc olmak için, onlarla beraber vakit geçirmek için, onlarn bu ilerden kurtulmas için elimizden gelen her eyi yapmaya hazrz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git