İnsanlık dersi!

Kendilerine birkaç dakika önce kurşun sıkan teröristin yarasına müdahale eden komandolar, bölücü terör örgütü üyelerince ailesinden koparılan teröristin anne ve babasıyla telefonda görüşmesini de sağladı.

Haberler 16.09.2019 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzlarndan uzun süredir haber alamayan anne ve baba, görüme srasnda gözyalarna bouldu. Güvenlik güçlerinin operasyonlarnn ardndan bölücü terör örgütünden ayrlmaya çalan çok sayda gencin olduunu belirten kadn terörist, onlara yönelik mkan bulduunuz anda kaçn çarsnda bulundu.

Hakkaride scak temas saladklar teröristlerden birini yaral yakalayan komandolar, birkaç dakika önce kendilerine kurun skan örgüt üyesi kza yardm eli uzatt. Kadn militan, Teslim olanlara Türk askerinin kötü davrand söyleniyordu. Bunun gerçek olmadn gördüm dedi.

Güvenlik kaynaklarndan edinilen bilgiye göre, Türk Silahl Kuvvetlerinin terörle mücadelesi gerek yurt içi gerekse snr ötesinde artan tempoda devam ediyor. Komandolar, Hakkri krsalnda scak temas salad teröristlerden birini yaral olarak yakalad. çkan çatma sonrasnda yaralanan ve sakland çallklarn arasnda tespit edilen kadn teröristin teslim olma an da görüntülendi. Görüntüde, Mehmetçiin, birkaç dakika önce kendilerine kurun skan teröriste, olas bir saldrsna kar alnan güvenlik tedbirlerinin ardndan uzatt yardm eli de görüntülerde yer ald.

MKN BULDUUNUZ ANDA ÖRGÜTTEN KAçIN

lk müdahalesi gerçekletirilen teröriste korkmamas ve sakin olmas yönünde telkinler yaplrken Mehmetçik tarafndan su verildi. Tedavisi yaplan terörist, askerlerin sorusu üzerine, Teslim olanlara Türk askerinin kötü davrand söyleniyordu. Bunun gerçek olmadn gördüm ifadesini kulland.

Güvenlik güçlerinin operasyonlarnn ardndan bölücü terör örgütünden ayrlmaya çalan çok sayda gencin olduunu belirten kadn terörist, onlara yönelik mkan bulduunuz anda kaçn çarsnda bulundu.

KANDIRILARAK DAA çIKARILDI

12 yanda kandrlarak bölücü terör örgütüne katldn, Ayn el Arabdaki çatmalarda YPG saflarnda görev aldn, sonrasnda Garadaki PKK kamplarna geçtiini belirten terörist kadn, terör örgütüne katlmaktan duyduu pimanl ifade etti.

ALES LE GÖRÜTÜRÜLDÜ

Bölücü terör örgütünün yardm ve yatakçlar tarafndan ailesinden koparlan teröristin anne ve babasyla telefonda görümesi de saland. Ailesine ulalmasnn ardndan komutann, Sizi iyi bir haber vermek için aradk. Kznz sizinle görümek için can atyor diye seslendii baba, Ben de can atyorum ifadesiyle karlk verdi. Kznn sesini duymasnn ardndan Yavrum diyerek gözyalarna boulan baba konumay sürdüremezken telefonu alan anne kzyla görütü.

KIZINIZ ARTIK GÜVENL ELLERDE

Konumann sonunda telefonu alan komutan, babaya, Kznz artk güvenli ellerde merak etmeyin dedi. Evlatlarnn sesini duymaktan büyük sevinç duyan aile, Mehmetçie teekkür etti. Kzlarnn kandrlarak daa çkarlmasnn ardndan yaadklar ac dolu günlerin artk sona erdiini ifade eden anne-baba, çocuklarn örgütün elinden kurtarmaya çalan ailelerin çabalarna destek vererek, kaçrlarak terör örgütüne katlmaya zorlanan gençlere teslim olmalar çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git