İran Erbil'deki İKDP kampını vurdu: 9 ölü 30 yaralı

İran güçlerinin, Erbil'de faaliyet gösteren İran-Kürdistan Demokrat Partisi'ne ait bir kampa düzenlediği saldırıda 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

Haberler 09.09.2018 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran güçlerinin Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde (IKBY) faaliyet gösteren ran-Kürdistan Demokrat Partisine (KDP) ait bir kampa düzenledii saldrda 9 KDPlinin öldüü aralarnda üst düzey isimlerin de bulunduu 30 kiinin yaraland bildirildi.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, Erbil kentine bal Koysancak ilçesinde KDP kampna toplant srasnda füze saldrs düzenlendi. Saldrda, KDP askeri kanadndan 9 kii öldü, üst düzey yetkililerden Mustada Mevludinin de aralarnda bulunduu 30 kii yaraland.

Öte yandan KDPden yaplan açklamada söz konusu saldr doruland, saldr sonucu ölü ve yarallarn olduu bilgisi paylald ancak, says belirtilmedi.

RAN ERBLDE DEHET SAçTI

Açklamada, rana ait insansz hava araçlarnn bölgede keif uçuu yaptktan sonra söz konusu kampa youn bir saldr düzenledii iddia edildi.

ran tarafndan konuyla ilgili henüz bir açklamada yaplmad.

rana muhalif KDP, 1996dan bu yana IKBYnin Erbil kentindeki kamplarda faaliyet gösteriyor. O tarihten bu yana rann ilk kez bu büyüklükte bir saldr gerçekletirdii belirtiliyor.

ran Devrim Muhafzlar Ordusundan yaplan yazl açklamada da ülkenin batsndaki Kürdistan eyaletine bal Merivan krsalnda, terör örgütü PJAKa kar dün akam saatlerinde operasyon balatld belirtilmiti.

Operasyonda 6 örgüt üyesinin öldürüldüü aktarlmt.

Ana Sayfaya Git