İran sağlık bakanı yardımcısına virüs bulaştı

Çin'de ortaya çıkan yeni tür korona virüsü, Avrupa ve Ortadoğu'da hızla yayılıyor. İran'da resmi ölü sayısı 14'e yükselirken, sağlık bakanı yardımcısına da virüs bulaştı. Kerkük'te dört kişide virüs tespit edildi. İspanya'nın Tenerife adasında bir İtalyan turistte virüs tespit edilmesi sonrası 1000 turistin bir otelden çıkmasına izin verilmiyor.

Haberler 26.02.2020 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinde ortaya çkan korona virüsünün baka ülkelerde yaratt endie büyüyor. Dünya genelinde 80 bin 67 kii enfekte oldu, 2 bin 698 kii öldü. randa ölü says artarken, ILNA ajans salk bakan yardmcsna da virüs bulatn duyurdu. Korona virüsü ile ilgili son gelimeler öyle:

RANDA RESM ÖLÜ SAYISI 16YA YÜKSELD

Türkiyenin komusu randa ölü saysnn 16ya, vaka saysnn 95e yükseldii açkland. Markazi vilayetinde biri 82, dieri 87 yalarnda kalp ve karacier hastalklar olan iki kadnn ölenler arasnda olduu belirtildi.

RAN SALIK BAKANI YARDIMCISINA VRÜS BULATI

ILNA ajans, ran Salk Bakan Yardmcs Iraj Harirchiye yaplan virüs testinin pozitif çktn duyurdu.

RAN SALIK BAKANLII: EVDEN çIKMAYIN

ran Salk Bakanl, vatandalarn evden çkmamas için çarda bulundu.

KERKÜKTE DÖRT KDE VRÜS TESPT EDLD

Komu Irakn Kerkük kentinde dört kiide korona virüsü tespit edildi. Irak Salk Bakanl, hepsi ayn aileden olan dört kiinin ksa süre önce ran ziyaret ettiini açklad. Aile karantinaya alnd. Bu dört kiiyle, Iraktaki vaka says bee yükseldi. Dün de Necef kentinde, ran ziyaret etmi bir örencide korona virüsü tespit edilmiti.

IRAKTAN ÖNLEM PAKET: YED ÜLKEDEN KMSE ALINMAYACAK

Irak hükümeti bugün geni kapsaml bir önlem paketi de açklad. çin ve randan gelen kiilere yönelik seyahat yasa uzatlrken, talya, Güney Kore, Tayland, Japonya ve Singapurdan gelen kimsenin de ülkeye alnmayaca açkland. Irak Salk Bakanl, dorudan ve aktarmal yolcularn tamamna uygulanacak bu seyahat yasann u an için süresiz olduunu duyurdu.

Ülkedeki ilk vakann görüldüü Necef kentinde de önlemler artrld. Kentte okul ve üniversitelerde eitim 10 günlüüne askya alnd. Necefte yaayanlara gerekmedikçe baka yerlere gitmeme, baka kentlerde yaayanlara da Necefe seyahat etmeme uyars yapld.

Irak Salk Bakanl, halka konferans ve kutlama gibi toplantlardan kaçnma çarsnda bulundu.

SPANYADA 1000 K KARANTNA ALTINDA

spanyaya ait Tenerife adasnda bir talyan turistte korona virüsü testinin pozitif çkt, adann güneyindeki H10 Costa Adeje Palace adl otelde, 1000 müterinin dar çkmasna izin verilmedii belirtildi. Yerel basn, kimsenin içeri girip çkmamas için polisin otelin etrafn sardn yazd. spanyol yetkililerin yüzlerce kiiye test yapt açkland.

TALYANIN GÜNEYNE DE SIçRADI

Üç gün içinde alt kiinin öldüü talyada, virüsün ülkenin güneyine de sçrad açkland. talyan yetkililer, ülkedeki salgnn ilk patlak verdii günlerde arkadalaryla Palermo bölgesinin Sicilya adasnda tatil yapmakta olan Bergamolu bir kadnda korona virüsü tespit edildiini açklad. Kadnn durumunun ar olmad ve hastaneye kaldrld açklanrken, ei ve ailesi en az 15 günlüüne karantinaya alnd.

60 yandaki Floransal bir erkein de Singapur dönüü yaptrd testin pozitif çkt açkland.

SERIE A MAçLARI KAPALI SALONLARA ALINDI

Tom Cruiseun barolünde oynad son Görevimiz Tehlike filminin talyadaki çekimleri iptal edildi.

talyan futbol ligi Serie Ann ve Avrupa maçlarnn tamamnn kapal kaplar ardnda oynanmas karar alnd.

GÜNEY KOREDE 200 BN KYE TEST KARARI

Asyadaki salgnda gözlerin çevrildii Güney Korede, virüsün ilk yayld gizli bir Katolik kilisesinin tüm üyelerine test yaplaca açkland. Buna göre yaklak 200 bin kii teste tabi tutulacak.

Ülkedeki ölü says ise dokuza çkm durumda. Son olarak, 20 ubatta enfekte olduu belirtilen 60l yalarndaki bir adam öldü. Virüsten etkilenenlerin says ise 977ye yükseldi.

VETNAM: 16 HASTA YLET

Vietnamda aralarnda üç aylk bir bebein de bulunduu 16 hastann iyiletii açkland. Korona virüsünden etkilenen 16 kiinini 15i taburcu edilirken bir kii hl gözetim altnda.

çNDE 71 YEN ÖLÜM

çin Ulusal Salk Komisyonunun son verilerine göre bir gün içinde 71 yeni ölüm, 508 yeni vaka yaand. Buna göre, virüsten etkilenenlerin says 77 bin 658e, ölü says da 2 bin 663e yükseldi.

çNDE FRMALARIN YÜZDE ALTISI FLASIN ENDE

çin devlet medyas, çindeki virmalarn korona virüsünün ekonomiye olan etkisi nedeniyle zor durumda olduunu açklad. çindeki firmalarn yüzde 60nn zor durumda ve yüzde altsnn iflasla kar karya.

HONG KONGDA OKULLAR AçILMIYOR

çin dndaki ölümlerin ve virüsten etkilenenlerin saysnn artmasyla, Hong Kongda okullardaki tatil 20 Nisana kadar uzatld. Hong Kongda birçok okul, çevrimiçi örenime geçti.

KUVEYTTE Üç KDE DAHA VRÜS TESPT EDLD

Kuveytte üç kiinin daha enfekte olduu açkland. Virüsten etkilenenlerin says sekize yükseldi.

AVUSTURYA VE HIRVATSTANDA LK KORONA VRÜS VAKALARI

Avusturyann Tirol eyaletinde iki kiiye korona virüsü tehisi konuldu. Salk bakanlndan yaplan açklamada, bölgede yaayan iki talya vatandann enfekte olduu ifade edildi.

Hrvatistan Babakan Andrej Plenkoviç, virüs tehisi konulan hastann Zagrebde tedavi altna alndn açklad. Plenkoviç, durumunun stabil olduu belirtilen kiinin karantinaya alnd söyledi.

Ana Sayfaya Git