"İslam ile barışık değilse adaleti ve saadeti tesis edemez"

Diyarbakır’da gerçekleşen Aşura etkinliğinde, yeryüzünde İslam ile barışık olmayan hiçbir sistemin adaleti ve saadeti tesis edemeyeceği vurgulandı.

Haberler 02.10.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mustazaflar Cemiyeti tarafndan Diyarbakrda Hz. Hüseyin ve Yarenlerini Anma ile Mücadelelerini Anlama, Aura etkinlii düzenlendi.

Kuran Kerim tilavetiyle balayan etkinlik, Diyarbakr Kültür ve Kongre Merkezinde youn katlmla gerçekleti.

Kürtçe, Türkçe ilahi ve ezgilerin okunduu etkinlikte sk sk tekbirler getirildi.

Türkçe bir konuma yapan Özgür Kudüs Platformu Bölge Sözcüsü Sertaç Tekdal, Kerbela ve benzeri olaylarn tarihin dönüm noktas niteliini tadn ve destanla dolu olduunu söyledi.

6-8 Ekim Kobani bahaneli saldrlar hatrlatan Tekdal, Miladi olarak Kerbelann gerçekleme tarihi 10 Ekimdir. Miladi olarak 10 gün sonradr. Yine ona yakn tarih olarak 7 Ekimde Kobani olaylarnda ehit Yasin ve arkadalarnn ahsnda özdeleen bir mücadele, mazlumiyet ve kahramanlk destan daha vardr. Yine Kerbelada olduu gibi ikisi bir aradadr. Ve 2 gün sonra yd edeceiz. Hatrlayacamz, 2 Ekimde gerçekleen Selahaddini Eyyubinin fethi, Kudüsün özgürlüüne kavutuu tarih 2 Ekimdir. Bu olayda da bizler tarihi kaytlardan ahitlik etmekteyiz ki, bir yandan haçllarn gerçekletirdii vahi bir yüz vardr Kudüste, öte yandan Selahaddini Eyyubinin slamla getirdii bir adalet ve bir saadet vardr. kisinin bir arada olduu olaydr. dedi.

Yeryüzünde hiçbir sistem eer slam ile bark deilse adaleti ve saadeti tesis edemez

slam ile bark olmayan hiçbir sistemin adaleti getiremeyeceinin altn çizen Tekdal, öyle konutu: Kerbela Allah Resulünün vefatndan, sadece takriben 50 yl sonra gerçeklemi olan bir vahettir. Allah Resulünün vefatndan 50 yl sonra slam ümmeti nasl bu hale geldi, vahileti. Allah Resulünün güzide torunu, nasl bu vaheti yapabilecek hale geldi. slamdan tamamen bir kopu söz konusu. Hilafetin slamdan koparlmasyla beraber zulüm ve adaletsizlik ba göstermeye balad.

slamdan koparld andan itibaren ad hilafet dahi olsa o bir zulüm ve vahet aracna dönüür. Yeryüzünde hiçbir sistem, ideoloji eer slam ile bark deilse o adaleti ve saadeti tesis edemez. slamdan, Kurandan koparld andan itibaren hilafet, sonra saltanata dönüecek bu zulme ve vahete dönüecek.

slam leminin bugün perian olmasnn sebebi adalet ve hakkn olmaydr

Ardndan Kürtçe bir konuma yapan ttihadül Ulema üyesi Molla Abdulkuddüs Yalçn, slam corafyasnn içinde bulunduu ac duruma dikkat çekti. slam dünyasnn bu derece ar artlarda olmasnn tek nedeninin adaletsizlik olduunu söyleyen Yalçn, adaletin kaybolmasyla hayatn zehirlendiini dile getirdi.

nsan hrsnn yeryüzünde büyük zulümlere neden olduunu belirten Yalçn, Bu ümmetin içerisinde, ümmetin evlatlar, dünya hrs için, hak halife Hz. Osmana kar ayaklandlar ve Kurann üzerine kann döktüler. O günden beri bu ümmet önünü görememitir. Hiçbir zaman da güzel bir ekilde yaayamamtr. Bela üstüne bela, musibet üstüne musibet gelmitir. Sonrasnda ar hadiseler günbegün meydana gelmitir. Bu, insann dünya hrsn her eyin önüne koymak istemesinin sonucudur. Hrs, hakkn önüne koymasdr. hakk kendi ahsnda görmesi, hakk menfaatinde görmesidir. dedi.

Yalçn, ardndan dua ederek konumasn sonlandrd.

Etkinlie, HÜDA PAR Genel Bakan Yardmclarndan Vedat Turgut ve Bahattin Temel, Mustazaflar Cemiyeti ube Bakan Osman Akta ve birçok STK temsilcisi katld. (LKHA)

Ana Sayfaya Git