33 kahraman şehidimiz!

İdlib'de Mehmetçiklerimize yönelik yapılan alçak saldırıya ilişkin son dakika haberleri art arda gelidi.

Haberler 29.02.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin dlib kentinde katil Esad rejiminin yapt hain hava saldrs sonucu 33 Mehmetçiimiz ehit oldu. te saldrda ehit düen kahraman Mehmetçiklerimizin isim ve memleketleri. Ailelere ac haber verilirken ehit evleri bayraklarla donatld.

ANTALYA: TURGUT BURKAY KORKMAZ

Piyade Uzman Onba Turgut Burkay Korkmazn Antalya Finikede yaayan ailesine ac haberi, askeri yetkililer verdi. Baba Salih Korkmaz ile anne Fatma Korkmaz, büyük üzüntü yaad. ehidin evine Türk bayra aslrken, Korkmazn iki yldr görev yapt örenildi.

MERSN: BRAHM TÜZEL

Uzman çavu brahim Tüzelin (24) ac haberi, Mersinin Erdemli ilçesinde yaayan ailesine verildi. Tüzelin Alibeyli Mahallesinde oturan babas uayip ile annesi Gülten Tüzele verdi. 7 karde olan Tüzelin babaevi, Türk bayraklaryla donatld.

KAHRAMANMARA: AHMET SAYGILI

Uzman Onba Ahmet Sayglnn (23) Kahramanmarataki evine ehadet haberi ulat. Anne Aye ve baba Hüseyin Saygly ve yaknlarn, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etti. 7 karde olan Sayglnn 3 kardeinin de TSKda görev yapt örenildi.

AFYONKARAHSAR: SÜLEYMAN AHN

Yüzba Süleyman ahinin (35) ac haberini alan, Afyonkarahisarn Dinar ilçesindeki yaknlar, büyük üzüntü yaad. Anne ve babas Ankarada olan ehidin kardei Gökhan ahin, ac haberi askeri yetkililerden ald. ahinin, 2002 ylndan bu yana TSKda görev yapyordu.

KAYSER: AL TAÖZ

Piyade Uzman Onba 24 yandaki Ali Taözün haberi Kayserinin Develi ilçesinde bulunan baba evine ulat. Ac haberin alnmasnn ardndan ehidin baba evine Türk bayraklar asld. Develi Kaymakam Murat Duru, aileye taziye dileklerini sundu.

BTLS: GÜVEN KURTULMU

Bitlisli Uzman çavu Güven Kurtulmuun ehit olduu haberi ailesine verildi. Güroymak ilçesine bal Budakl köyünde ikamet eden aile, ac haberle ykld. ehidin ilçe merkezinde yaplacak törenin ardndan köyünde defnedilecei örenildi.

HALL BRAHM AKKAYA: GAZANTEP

Piyade Uzman Onba Halil brahim Akkayann ehadet haberi, Osmaniyenin Bahçe ilçesinde oturan ailesine, askeri yetkililer tarafndan verildi. Anne Döne Akkaya ile baba Ali Akkaya, gözya döktü. ehidin cenazesi dün topraa verildi.

OSMANYE: BATUHAN TANK

Uzman çavu Batuhan Tankn (23) ac haberi Osmaniyenin Kadirli ilçesinde yaayan ailesine verildi. Ksa süre önce Nida Demirezer ile nianlanan olunun yaral olduunu örenip, Hataya giden baba Ahmet Turan Tank, ald ac haberle Kadirlideki evine döndü. Tankn da 1977 ylnda Kadirlide bekçilik yapt srada bombal saldr sonucu ehit olduu kaydedildi.

RECEP BEKR:HATAY

çorlu ilçesindeki ailelerine ehadet haberini askeri yetkililer verdi. Ac haberi alan ehit yaknlar büyük üzüntü yaad. Salk, polis ve jandarma ekipleri ehit ailelerini teselli etmeye çalt. ehitlerin ailelerinin yaad evlere Türk bayraklar asld.

BRHAN ER: TEKRDA

çorlu ilçesindeki ailelerine ehadet haberini askeri yetkililer verdi. Ac haberi alan ehit yaknlar büyük üzüntü yaad. Salk, polis ve jandarma ekipleri ehit ailelerini teselli etmeye çalt. ehitlerin ailelerinin yaad evlere Türk bayraklar asld.

NHAT KARA: KIRIKLAREL

Piyade Onba Nihat Kara, Tekirdadaki ailelerine ac haber verildi. Ac haberi alan ehit yaknlar büyük üzüntü yaad. Salk, polis ve jandarma ekipleri ehit ailelerini teselli etmeye çalt. ehitlerin ailelerinin yaad evlere Türk bayraklar asld.

MEHMET MUHAMMET AKAY: MERSN

Astsubay çavu Mehmet Muhammet Akayn, Mersindeki ailesine ac haber ulat. ehidin babas Osman ile annesi Kezban Akay yaknlar teskin etmeye çalt. Selçuklar Mahallesindeki dede evine ve sokana Türk bayraklar asld, taziye çadr kuruldu.

CUMA BATUR: BATMAN

Tankç Sözlemeli Er Cuma Baturun ac haberi, memleketi Batmann Sason ilçesindeki ailesine verildi. Askeri yetkililer, salk ekipleri eliinde aileye oullarnn ehit olduu haberini verdi.

AKF AKçADA: KAHRAMANMARA

Piyade Astsubay Kdemli çavu Akif Akçadan Kahramanmarataki babaevine ehadet haberi ulat. ehidin babas Bekir ve annesi Serpil Akçadan Hataya gittii, çocuklarnn ehadet haberini de orada ald örenildi. Akçada ailesinin evine ve sokaa Türk bayraklar asld.

AHMET ALPASLAN: ZMR

Uzman Onba Ahmet Alpaslann evine ehit atei dütü. Alpaslann Baclarda bulunan evine Türk bayraklar asld, evin önüne taziye çadr kuruldu. ehidin babas brahim Alpaslan, Düman sevindirmeyeceiz, yeneceiz bunlar da, vatan sa olsun. En son 2-3 hafta önce konutuk, Beni merak etmeyin iyiyim dedi. diye konutu.

BAYRAM OLGUN: KONYA

Piyade Temen Bayram Olgunun (26) ac haberi memleketi Konyadaki ailesine verildi. Bekar olan ehit Olgunun yaklak 2 ay önce babas rfan Olgunun vefat ettii ve birliinden izin alp babasnn cenazesine katld belirtildi.

TOLGA CAN YILMAZ:MULA

Piyade Uzman çavu Tolga Can Ylmazn (24) ac haberi, Bursada yaayan ailesine verildi. ehidin annesi Tülay Ylmaz, fenalarken, salk ekibi müdahale etti. Baba Tacettin Ylmazn ise memleketi Zonguldakta olduu örenildi. Ailenin tek çocuu olduu örenilen ehit Tolga Can Ylmazn, evlenmek için para biriktirdii örenildi.

AL TURGUT: UAK

Piyade Uzman çavu Ali Turgutun Uaktaki baba evine ehadet haberi ulat. Haberi alan ehidin annesi Sultan ve babas Ahmet Turgut, askeri yetkililer ve mahalle sakinlerince teskin edilmeye çalld.

MEHMET ORHAN: ADIYAMAN

Piyade Uzman Onba Mehmet Orhann (25) Adyamandaki evine ehadet haberi ulat. ehadet haberini anne Elif ve baba Ahmet Orhan fenalk geçirdi. ehidin ailesi ve yaknlarn, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri ve akrabalar teskin etti. Dört kardei olan Mehmet Orhann yaklak üç yldr Türk Silahl Kuvvetlerinde görev yapt örenildi.

EMRE BAYSAL: MANSA

3 yllk Uzman Onba Emre Baysaln evine ehit atei dütü. Baysalnn annesi Nuran Baysal ve Babas Uur Baysal ise evde taziyeleri kabul etti. ehit Baysaln kardei Yunus Baysaln Konyada askerde olduu örenildi.

OSMAN AK: MERSN

Uzman çavu brahim Tüzelin babas çiftçi uayip Tüzel, ald ac haberle gözyalarna bouldu. Baba Tüzel, Olum, iki gün önce telefonla beni arad. Kendisine salk durumunu, moralini sordum. Baba çevremizi bombalyorlar. iki kilometre yaknmza kadar bomba atyorlar. Ben ehit olacam baba dedi. Ben de kendisine dikkatli olmasn, kendisini iyi bakmasn söyledim diyerek, gözya döktü.

SELMAN CANKARA: ADANA

Uzman çavu Selman Cankarann (26) ac haberi, Adanada yaayan ailesine verildi. Evli ve 1 çocuk babas olan Uzman çavu Selman Cankarann ehadet haberi alan ehidin babas Adil ile annesi Hatice Cankara, büyük üzüntü yaad.

ADEM AKIN: TOKAT

Piyade Uzman çavu Adem Aknn (30) ac haberi, Tokatta yaayan ailesine verildi. Raziye- Beytullah Akn çiftinin 10 çocuundan en küçüü olan ehit Aknn ehadet haberiyle anne Raziye Akn ve aabey Recep Akn, büyük üzüntü yaad. Bekar olan ehidin babas Beytullah Aknn 20 yl önce yaamn yitirdii örenildi.

TAYFUN PEKER: STANBUL

Uzman Onba Tayfun Pekerin (28), ehadet haberi, Samsunda yaayan annesine ulat. Tek çocuk ve bekar olduu örenilen Pekerin, anne-babasnn ayr olduu, baba Hüseyin Pekerin stanbulda yaad bildirildi. Evine Türk bayraklar aslan ehit Pekerin, belli sürelerle anne vebabasnn yannda kald örenildi.

EMN YILDIRIM: HATAY

Uzman çavu Emin Yldrmn ac haberi, Hatayn Antakya ilçesinde yaayan ailesine verildi. Ac haberi alan ehidin yaknlar, gözya dökerken, eve Türk bayraklar asld. Evin bulunduu sokaa, taziye çadr kuruldu.

MUSTAFA BAYRAKDAR: HATAY

Temen Mustafa Bayraktarn (29) ac haberi, Hatayn Antakya ilçesinde yaayan ailesine ulat. ehidin annesi Edibe Bayraktar ve babas Yusuf Bayraktarn ehir dnda olduu, eve dönmek için yola çkt örenildi.

MUHARREM ÖÜTCÜ: BNGÖL

Astsubay Muharrem Öütçünün (25) ac haberi, Bingölün Karlova ilçesinde yaayan ailesine verildi. Köyde çobanlk yapan, 4 çocuk babas Ramazan Öütçü, ehit oluyla 3 gün önce telefonda yapt görümeyi anlatt. Öütçü, oluyla görütüü srada çatma çktn belirterek, daha sonra kendisinden haber alamadklarn söyledi. Bir olunun da Kayseride asker olduunu anlatan Ramazan Ögütçü, Vatan sa olsun dedi.

Ana Sayfaya Git