33 kahraman şehidimiz!

İdlib'de Mehmetçiklerimize yönelik yapılan alçak saldırıya ilişkin son dakika haberleri art arda gelidi.

33 kahraman şehidimiz!

Suriye'nin İdlib kentinde katil Esad rejiminin yaptığı hain hava saldırısı sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit oldu. İşte saldırıda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizin isim ve memleketleri. Ailelere acı haber verilirken şehit evleri bayraklarla donatıldı.

ANTALYA: TURGUT BURKAY KORKMAZ

Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz'ın Antalya Finike'de yaşayan ailesine acı haberi, askeri yetkililer verdi. Baba Salih Korkmaz ile anne Fatma Korkmaz, büyük üzüntü yaşadı. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, Korkmaz'ın iki yıldır görev yaptığı öğrenildi.

MERSİN: İBRAHİM TÜZEL

Uzman Çavuş İbrahim Tüzel'in (24) acı haberi, Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Tüzel'in Alibeyli Mahallesi'nde oturan babası Şuayip ile annesi Gülten Tüzel'e verdi. 7 kardeş olan Tüzel'in babaevi, Türk bayraklarıyla donatıldı.

KAHRAMANMARAŞ: AHMET SAYGILI

Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı'nın (23) Kahramanmaraş'taki evine şehadet haberi ulaştı. Anne Ayşe ve baba Hüseyin Saygılı'yı ve yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etti.  7 kardeş olan Saygılı'nın 3 kardeşinin de TSK'da görev yaptığı öğrenildi.

AFYONKARAHİSAR: SÜLEYMAN ŞAHİN

Yüzbaşı Süleyman Şahin'in (35) acı haberini alan, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki yakınları, büyük üzüntü yaşadı. Anne ve babası Ankara'da olan şehidin kardeşi Gökhan Şahin, acı haberi askeri yetkililerden aldı. Şahin'in, 2002 yılından bu yana TSK'da görev yapıyordu.

KAYSERİ: ALİ TAŞÖZ

Piyade Uzman Onbaşı 24 yaşındaki Ali Taşöz'ün haberi Kayseri'nin Develi ilçesinde bulunan baba evine ulaştı. Acı haberin alınmasının ardından şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Develi Kaymakamı Murat Duru, aileye taziye dileklerini sundu.

BİTLİS: GÜVEN KURTULMUŞ

Bitlisli Uzman Çavuş Güven Kurtulmuş'un şehit olduğu haberi ailesine verildi. Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyünde ikamet eden aile, acı haberle yıkıldı. Şehidin ilçe merkezinde yapılacak törenin ardından köyünde defnedileceği öğrenildi.

HALİL İBRAHİM AKKAYA: GAZİANTEP

Piyade Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akkaya'nın şehadet haberi, Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde oturan ailesine, askeri yetkililer tarafından verildi. Anne Döne Akkaya ile baba Ali Akkaya, gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi dün toprağa verildi.

OSMANİYE: BATUHAN TANK

Uzman Çavuş Batuhan Tank'ın (23) acı haberi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Kısa süre önce Nida Demirezer ile nişanlanan oğlunun yaralı olduğunu öğrenip, Hatay'a giden baba Ahmet Turan Tank, aldığı acı haberle Kadirli'deki evine döndü.   Tank'ın da 1977 yılında Kadirli'de bekçilik yaptığı sırada bombalı saldırı sonucu şehit olduğu kaydedildi.

RECEP BEKİR:HATAY

Çorlu ilçesindeki ailelerine şehadet haberini askeri yetkililer verdi. Acı haberi alan şehit yakınları büyük üzüntü yaşadı. Sağlık, polis ve jandarma ekipleri şehit ailelerini teselli etmeye çalıştı. Şehitlerin ailelerinin yaşadığı evlere Türk bayrakları asıldı.

BİRHAN ER: TEKİRDAĞ

Çorlu ilçesindeki ailelerine şehadet haberini askeri yetkililer verdi. Acı haberi alan şehit yakınları büyük üzüntü yaşadı. Sağlık, polis ve jandarma ekipleri şehit ailelerini teselli etmeye çalıştı. Şehitlerin ailelerinin yaşadığı evlere Türk bayrakları asıldı.

NİHAT KARA: KIRIKLARELİ

Piyade Onbaşı Nihat Kara, Tekirdağ'daki ailelerine acı haber verildi. Acı haberi alan şehit yakınları büyük üzüntü yaşadı. Sağlık, polis ve jandarma ekipleri şehit ailelerini teselli etmeye çalıştı. Şehitlerin ailelerinin yaşadığı evlere Türk bayrakları asıldı.

MEHMET MUHAMMET AKAY: MERSİN

Astsubay Çavuş Mehmet Muhammet Akay'ın, Mersin'deki ailesine acı haber ulaştı. Şehidin babası Osman ile annesi Kezban Akay'ı yakınları teskin etmeye çalıştı. Selçuklar Mahallesi'ndeki dede evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu.

CUMA BAĞTUR: BATMAN

Tankçı Sözleşmeli Er Cuma Bağtur'un acı haberi, memleketi Batman'ın Sason ilçesindeki ailesine verildi. Askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde aileye oğullarının şehit olduğu haberini verdi.

AKİF AKÇADAĞ: KAHRAMANMARAŞ

 Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akif Akçadağ'ın Kahramanmaraş'taki babaevine şehadet haberi ulaştı. Şehidin babası Bekir ve annesi Serpil Akçadağ'ın Hatay'a gittiği, çocuklarının şehadet haberini de orada aldığı öğrenildi. Akçadağ ailesinin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

AHMET ALPASLAN: İZMİR

Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan'ın evine şehit ateşi düştü. Alpaslan'ın Bağcılar'da bulunan evine Türk bayrakları asıldı, evin önüne taziye çadırı kuruldu. Şehidin babası İbrahim Alpaslan, "Düşmanı sevindirmeyeceğiz, yeneceğiz bunları da, vatan sağ olsun. En son 2-3 hafta önce konuştuk, 'Beni merak etmeyin iyiyim' dedi." diye konuştu.

BAYRAM OLGUN: KONYA

Piyade Teğmen Bayram Olgun'un (26) acı haberi memleketi Konya'daki ailesine verildi. Bekar olan şehit Olgun'un yaklaşık 2 ay önce babası İrfan Olgun'un vefat ettiği ve birliğinden izin alıp babasının cenazesine katıldığı belirtildi.

TOLGA CAN YILMAZ:MUĞLA

Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz'ın (24) acı haberi, Bursa'da yaşayan ailesine verildi. Şehidin annesi Tülay Yılmaz, fenalaşırken, sağlık ekibi müdahale etti. Baba Tacettin Yılmaz'ın ise memleketi Zonguldak'ta olduğu öğrenildi. Ailenin tek çocuğu olduğu öğrenilen şehit Tolga Can Yılmaz'ın, evlenmek için para biriktirdiği öğrenildi.

ALİ TURGUT: UŞAK

Piyade Uzman Çavuş Ali Turgut'un Uşak'taki baba evine şehadet haberi ulaştı. Haberi alan şehidin annesi Sultan ve babası Ahmet Turgut, askeri yetkililer ve mahalle sakinlerince teskin edilmeye çalışıldı.

MEHMET ORHAN: ADIYAMAN

Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Orhan'ın (25) Adıyaman'daki evine şehadet haberi ulaştı. Şehadet haberini anne Elif ve baba Ahmet Orhan fenalık geçirdi. Şehidin ailesi ve yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri ve akrabaları teskin etti. Dört kardeşi olan Mehmet Orhan'ın yaklaşık üç yıldır Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptığı öğrenildi.

EMRE BAYSAL: MANİSA

3 yıllık Uzman Onbaşı Emre Baysal'ın evine şehit ateşi düştü. Baysal'ınn annesi Nuran Baysal ve Babası Uğur Baysal ise evde taziyeleri kabul etti. Şehit Baysal'ın kardeşi Yunus Baysal'ın Konya'da askerde olduğu öğrenildi. Ş

OSMAN AK: MERSİN

Uzman Çavuş İbrahim Tüzel'in babası çiftçi Şuayip Tüzel, aldığı acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Baba Tüzel, "Oğlum, iki gün önce telefonla beni aradı. Kendisine sağlık durumunu, moralini sordum. 'Baba çevremizi bombalıyorlar. iki kilometre yakınımıza kadar bomba atıyorlar. Ben şehit olacağım baba' dedi. Ben de kendisine dikkatli olmasını, kendisini iyi bakmasını söyledim" diyerek, gözyaşı döktü.

SELMAN CANKARA: ADANA

Uzman Çavuş Selman Cankara'nın (26) acı haberi, Adana'da yaşayan ailesine verildi. Evli ve 1 çocuk babası olan Uzman Çavuş Selman Cankara'nın şehadet haberi alan şehidin babası Adil ile annesi Hatice Cankara, büyük üzüntü yaşadı.

ADEM AKIN: TOKAT

Piyade Uzman Çavuş Adem Akın'ın (30) acı haberi, Tokat'ta yaşayan ailesine verildi.  Raziye- Beytullah Akın çiftinin 10 çocuğundan en küçüğü olan şehit Akın'ın şehadet haberiyle anne Raziye Akın ve ağabey Recep Akın, büyük üzüntü yaşadı. Bekar olan şehidin babası Beytullah Akın'ın 20 yıl önce yaşamını yitirdiği öğrenildi.

TAYFUN PEKER: İSTANBUL

Uzman Onbaşı Tayfun Peker'in (28), şehadet haberi, Samsun'da yaşayan annesine ulaştı. Tek çocuk ve bekar olduğu öğrenilen Peker'in, anne-babasının ayrı olduğu, baba Hüseyin Peker'in İstanbul'da yaşadığı bildirildi. Evine Türk bayrakları asılan Şehit Peker'in, belli sürelerle anne vebabasının yanında kaldığı öğrenildi.

EMİN YILDIRIM: HATAY

Uzman Çavuş Emin Yıldırım'ın acı haberi, Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan ailesine verildi.  Acı haberi alan şehidin yakınları, gözyaşı dökerken, eve Türk bayrakları asıldı. Evin bulunduğu sokağa, taziye çadırı kuruldu.

MUSTAFA BAYRAKDAR: HATAY

Teğmen Mustafa Bayraktar'ın (29) acı haberi, Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Şehidin annesi Edibe Bayraktar ve babası Yusuf Bayraktar'ın şehir dışında olduğu, eve dönmek için yola çıktığı öğrenildi. Ş

MUHARREM ÖĞÜTCÜ: BİNGÖL

Astsubay Muharrem Öğütçü'nün (25) acı haberi, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Köyde çobanlık yapan, 4 çocuk babası Ramazan Öğütçü, şehit oğluyla 3 gün önce telefonda yaptığı görüşmeyi anlattı. Öğütçü, oğluyla görüştüğü sırada çatışma çıktığını belirterek, daha sonra kendisinden haber alamadıklarını söyledi. Bir oğlunun da Kayseri'de asker olduğunu anlatan Ramazan Ögütçü, "Vatan sağ olsun" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz