Şırnak CHP il yönetimi istifa etti

CHP İl Başkanı Mehmet Sadık Çelik, genel merkezin aday belirlemedeki yanlış tutumunu gerekçe göstererek, il teşkilatı olarak partiden istifa ettiklerini açıkladı.

Haberler 27.06.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP l Bakan Mehmet Sadk çelik, genel merkezin aday belirlemedeki yanl tutumunu gerekçe göstererek, il tekilat olarak partiden istifa ettiklerini açklad.

l bakan çelik ve yöneticiler, il binasnda düzenledikleri basn toplantsnda CHPden istifa etti.

çelik, yapt açklamada, 24 Haziran seçimi öncesi eski il bakan Mehmet Uurun milletvekili aday olmak için istifa ettiini ancak genel merkez tarafndan listeye alnmadn belirtti.

- Partimizin aibeli tutumunu hazmedemiyoruz

Partinin aday belirlemedeki yanllarna tepkili olduklarn vurgulayan çelik, öyle konutu:

Biz eski il bakanmz Mehmet Uuru birinci sra milletvekili aday beklerken, tepeden inme, merkez yoklamasyla, ad san belli olmayan bölgede tannmayan biri milletvekili olarak belirlendi. Partimizin aday belirlemedeki yanllar ve aibeli bu tutumunu hazmedemiyoruz. Genel merkezimizin yanl yolda olduunu söylemek istiyorum. Partiye uzun yllar hizmet etmi birinin aday olmas durumunda daha yüksek bir oy alacamza kesin gözüyle bakyorduk. Fakat ne yazk ki bunlar olmad. Bu nedenle CHP rnak l Bakanl, merkez ilçe bakanl, kadn kollar bakanl, gençlik kollar bakanl ve belde bakanlar olarak istifa ediyoruz.

Resmi olmayan sonuçlara milletvekili genel seçiminde CHP, rnaktan 5 bin 110 oy almt.

Ana Sayfaya Git