Şahin birlik başkanı!

Fatma Şahin, yeniden Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi

Haberler 14.06.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Belediyeler Birlii (TBB) ve Gaziantep Büyükehir Belediye Bakan Fatma ahin, 31 Mart 2019 Mahalli dareler Seçimleri ardndan düzenlenen 2019 Yl Dönem Ba Olaan Meclis toplantsnda tekrar bakanla seçildi.

Ankarada toplanan TBB Meclisine Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, belediye bakanlar ve meclis üyeleri katld. Toplantda, Türkiye Belediyeler Birlii Bakan ve encümen üyesi seçimleri yapld, mevcut bakan Gaziantep Büyükehir Belediye Bakan Fatma ahin, yeniden Türkiye Belediyeler Birlii Bakanl koltuuna oturdu.

TBB ve Gaziantep Büyükehir Belediye Bakan Fatma ahin yapt açklamada, 75 yl önce Türkiyenin ve dünyann vizyonuna baktmz zaman bu birliin kurulmasnn ne kadar önemli olduunu görüyoruz. Tek çat altnda hangi partiden olursa olsun, bütün Anadolunun temsil edildii bu yap bugüne kadar güçlenerek geldi. 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardndan bugün burada seçilmi bakanlarmzla birlikteyiz. Hepinize baarlar diliyorum. Bu salon Anadolunun sesi, Anadolunun rengidir. Yeni dönem hayrl olsun dedi.

Fatma ahinin bakanlnda görev alacak encümen üyeleri de seçimle belirlendi. Buna göre, Bursa Büyükehir Belediye Bakan Alinur Akta, Manisa Büyükehir Belediye Bakan Cengiz Ergün, Kayseri Büyükehir Belediye Bakan Memduh Büyükkklç, Trabzon Büyükehir Belediye Bakan Murat Zorluolu, Ar Belediye Bakan Savc Sayan, Yozgat Belediye Bakan Celal Köse, rnak Belediye Bakan Mehmet Yarka, Yenimahalle Belediye Bakan Fethi Yaar, Mamak Belediye Bakan Murat Köse, Kepez Belediye Bakan Hakan Tütüncü, Odunpazar Belediye Bakan Kazm Kurt, Konak Belediye Bakan Abdül Batur, Büyükçekmece Belediye Bakan Hasan Akgün, Silivri Belediye Bakan Volkan Ylmaz TBB encümen üyeliine seçildi.

Ana Sayfaya Git