Şanlıurfa'da "İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında İstişare ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Haberler 01.08.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilikten yaplan açklamaya göre, güvenlik, kamu yatrmlar, istihdam, eitim, turizm ve madde bamll konularnn görüüldüü toplantya, Vali Yardmclar Ali Ylmaz, Bahadr Güne, Ufuk Akl, Sinan Baak ile kurum müdürleri katld.

Toplantda, devam eden kamu yatrmlarnn hzl bir ekilde tamamlanmas için kaynaklarn dikkatli kullanlmas, uygun projelerde Avrupa Birlii fonu salanmas için desteklerin takip edilmesi, körfez ülkelerinden alnan veya alnacak destekle bata eitim kurumlar olmak üzere kamu yatrmlarnn tamamlanmas konular görüüldü.

Uyuturucu ve madde bamlln önlemeye yönelik projelerin sürdürülmesi ve yeni projelerin hazrlanarak AB destek programlarna sunulmas konusunun ele alnd toplantda, temmuz aynda hayata geçirilen Uyuturucu ile Mücadele Eitici Eitimlerine katlan 200 kamu personelinin projenin amacna uygun ve verimli çalmas için i ve eylem plan hazrlanmas konusu da karara baland.

Açklamada görülerine yer verilen Vali Erin, ilin önemli sorunlarndan birinin, snrn dier tarafnda yaanan gelimelerden dorudan etkilenmesi olduunu belirtti.

Snr ötesinde yaanan gelimelere paralel kentte ortaya çkan risklerin azaltlmas için daha dikkatli olunmas gerektiini ifade eden Erin, en büyük önceliklerinin eitim olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git