Şarbon değil zehirlenme!

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde Çerkez Karakaş'a ait 65 küçükbaş hayvanın telef olmasıyla ilgili yapılan incelemeye ilişkin İl Valiliğinden açıklama geldi. Valilik, küçüksaş hayvanların ölüm nedenin şarbon dahil herhangi bir bulaşıcı hastalık olmadığını, zehirlenmeden kaynaklı olabileceği bulgusuna rastlanıldığını bildirdi.

Haberler 09.09.2018 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eil lçesi Oyal Mahallesinde 6 Eylül 2018 tarihinde koyun yetitiricilii yapan çerkez Karakaa ait 33 koyun ve 2 koç telef oldu, 25 koyunda da zehirlenme belirtileri görüldü. hbar üzerine Eil lçe Tarm ve Orman Müdürlüü olayla ilgili aratrma balatt. Sürünün en son bölgede bulunan ve tohum üretimi yapan tesisin etrafnda otlarken fabrika at yedii tespit edildi.

ARBON DEL, ZEHRLENME

Hayvanlardan ve yedikleri yemden alnan numuneler Elaz Veteriner Kontrol Aratrma Enstitüsüne gönderildi. lçesindeki 5 bin 69 küçükba ve 656 büyükba hayvan da her ihtimale karn salk taramasndan geçirildi. Ancak, bu hayvanlarda herhangi bir rahatszla rastlanmad. Numunelerden alnan incelemerde resmi olmayan ilk sonuçlara göre, ölen hayvanlarda arbon da dahil herhangi bir hastala rastlanlmad.

SORUTURMA BALATILDI

Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, Elaz Veteriner Kontrol Aratrma Enstitüsünden bildirilen resmi olmayan ilk sonuçlara göre, ölü hayvanlarda arbon dahil herhangi bir hastala rastlanlmamtr. Numunelerde zehirlenme bulgularna (endosülfan) rastlanm olup, kesin sonuçlar için çalmalara devam edilmektedir. Vuku bulan olayla ilgili kolluk kuvvetlerince adli soruturmaya derhal balanlmtr denildi.

Ana Sayfaya Git